Η «προφητεία» του Bill Gates για τον ιό, από το 2015 (video)

Η «προφητεία» του Bill Gates για τον ιό, από το 2015 (video)
Μια πρόβλεψη η οποία αποκτά σχεδόν “ανατριχιαστική” επικαιρότητα στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού είχε κάνει ο ιδρυτής της Microsoft και εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο Bill Gates, μιλώντας στο συνέδριο Ted (Technology, Entertainment and Design), τον Μάρτιο του 2015.
Όπως είχε σημειώσει τότε στην ομιλία του ενώπιον των συνέδρων, τα επόμενα χρόνια η ανθρωπότητα κινδύνευε περισσότερο από την απώλεια εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας ενός φονικού ιού, παρά από την απώλειά τους λόγω εκτεταμένων πολεμικών συγκρούσεων και βίας.
Δικαιολογώντας τότε την άποψή του, ο Gates είχε σημειώσει ότι η ανθρωπότητα έχει επενδύσει υπερβολικά πολλά σε τεχνολογία σχετική με τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτική δύναμη και υπερβολικά λίγα σε μέσα αντιμετώπισης πανδημιών.
Παρόλο που ο ιός Ebola “φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο σήμερα”, την επόμενη φορά “ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί”, είχε προειδοποιήσει τότε ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, τον Μάρτιο του 2020, αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο.
Στην ομιλία του, ο Bill Gates είχε τονίσει ότι η τεχνολογία μάς παρέχει εξαιρετικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να περιορίσουν την εξάπλωση ενός ιού.
Είχε προσθέσει, δε, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν, έναντι των ιών, μέτρα προετοιμασίας τα οποία να προσιδιάζουν σε πολεμική προετοιμασία.
“Το NATO πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις προκειμένου να ελέγξει ότι οι άνθρωποι είναι καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι. Πλέον χρειαζόμαστε ασκήσεις αντιμετώπισης μικροοργανισμών και μικροβίων”, είχε τονίσει.
Είχε κάνει επίσης λόγο για ένα “ιατρικό σώμα εφέδρων” ανάλογο των στρατιωτικών σωμάτων εφέδρων, στα οποία μπορούν να εντάσσονται πολίτες.
Η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της εξάπλωσης ενός ιού, σημείωσε ο Gates.
“Ο πολλαπλασιασμός των κινητών τηλεφώνων σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν εύκολα να αναφέρουν πού ξεσπούν οι ασθένειες και ότι η χαρτογράφηση μέσω δορυφόρου μπορεί να συγκεντρωθεί γρήγορα όσον αφορά τις προβληματικές περιοχές. 
Την ίδια στιγμή, η πρόοδος της βιολογίας έχει μειώσει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη εμβολίων για νέους ιούς”, είχε πει απευθυνόμενος στους συνέδρους του TED.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης Ebola, εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας όπως η IBM συνέβαλαν στα συστήματα παρακολούθησης που επέτρεψαν στις αρχές να δημιουργήσουν λεπτομερείς χάρτες των εστιών, βασιζόμενες σε μηνύματα που έστελναν οι πολίτες.
Ο Bill Gates έχει εδώ και χρόνια στρέψει το ενδιαφέρον του σε παγκόσμια προβλήματα όπως η φτώχεια και οι ασθένειες και το Ίδρυμα Gates, το οποίο έχει ιδρύσει από κοινού με τη σύζυγό του, έχει συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια άμβλυνσης των συγκεκριμένων φαινομένων,
Μακροπρόθεσμα, είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομηθούν ισχυρά συστήματα υγείας στις φτωχότερες χώρες, είχε τονίσει ο Gates.
Εν τω μεταξύ, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη επιδημία.
O Bill Gates είχε υπολογίσει το παγκόσμιο κόστος μιας πανδημίας σε επίπεδο μείωσης του παγκόσμιου πλούτου σε 3 τρισ. δολάρια, ενώ είχε κάνει λόγο για “εκατομμύρια θανάτους”.
“Μπορούμε να προετοιμαστούμε, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύουμε ζυμαρικά και να κρυβόμαστε στα υπόγεια”, είχε καταλήξει, απευθυνόμενος στο κοινό του Ted.
“Αν υπάρχει κάτι καλό που βγήκε από την κρίση Ebola, είναι ότι έχει λειτουργήσει ως έγκαιρη προειδοποίηση, ως κάλεσμα αφύπνισης”, είχε προσθέσει.
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Bill Gates
capital.gr και amfipolinews
epirusblog.gr
5 of 5
Η «προφητεία» του Bill Gates για τον ιό, από το 2015 (video)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3188848563697586546
item