Πρέβεζα: Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας - 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας τα συνδικάτα υπερασπίζονται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία Πρέβεζα: Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας - 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας τα συνδικάτα υπερασπίζονται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας - 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας τα συνδικάτα υπερασπίζονται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία

Πρέβεζα: Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας - 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της  Γυναίκας τα συνδικάτα  υπερασπίζονται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας  απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.
Ακόμη και σήμερα που η γυναίκα έχει με αγώνες κατακτήσει νομοθετικά τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση, η οποία αποτελεί την οικονομική βάση της ισότητας και της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της, είναι ακόμα διαρκής και επίκαιρη η ανάγκη να αποτραπούν οι αρνητικές δυνάμεις, οι διακρίσεις και οι συγκυρίες εκείνες που μπορούν να την καταδικάσουν στην επισφαλή εργασία, την άνιση αμοιβή, τη σωματική και πνευματική υπερκόπωση, την ανεργία και την περιθωριοποίηση.
Η κατάκτηση της πραγματικής ισότητας ανδρών-γυναικών συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο διεκδικητικό αίτημα του συνδικαλιστικού Κινήματος. Μας αφορά όλους και αποδεικνύει συνολικά την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την ωριμότητα της κοινωνίας. 
Η διαφορά της θεωρίας από την πράξη είναι αμείλικτη: η άνιση συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, η ανισότητα ευκαιριών, οι μειωμένες δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη, το χάσμα αμοιβών, η πολλαπλότητα του ρόλου τους, η αδυναμία συμφιλίωσης επαγγελματικής και προσωπικής ή και οικογενειακής ζωής, η ανεπαρκής συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και σε δράσεις αναβάθμισης των προσόντων τους αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα και τα οποία οδηγούν στην εμφάνιση φαινομένων διάκρισης, ειδικότερα στον εργασιακό τομέα.
Μάλιστα, όσο τα προβλήματα αυτά οξύνονται παρατηρούνται συχνότερα στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον φαινόμενα προσβολής της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας, κυρίως των γυναικών, τα οποία στην πιο ακραία τους μορφή είναι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και ηθικής παρενόχλησης, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία τους.
Παραμένει χρέος και ευθύνη μας η ανάδειξη των γενικότερων πολιτικών επιλογών που εμποδίζουν την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.
Το μήνυμα είναι καθαρό και σαφές:
Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Τα συνδικάτα θέλουν, πρέπει και μπορούν να παλέψουν για την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας φύλου και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία.
Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας - 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας τα συνδικάτα υπερασπίζονται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1097326106381186565
Σχόλια
item