Κορωνοϊός: Η Ιταλία κλείνει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια -79 νεκροί

Κορωνοϊός: Η Ιταλία κλείνει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια -79 νεκροί
Σε έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό προχωρά η Ιταλία η οποία προ ολίγου αποφάσισε να κλείσει όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της χώρας μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ANSA αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη σε μια σύσκεψη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με το υπουργικό του συμβούλιο.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο, ενώ τα μαθήματα στην Λιγουρία, την Λομβαρδία, το Πιεμόντε, το Μάρκε και την Εμίλια Ρομάνα - τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό – είχαν ήδη ανασταλεί μέχρι την Κυριακή. 

Το κλείσιμο που αποφασίστηκε σήμερα, θα αφορά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, εν αναμονή της νέας αξιολόγησης της εξέλιξης της λοίμωξης.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία -27 νεκροί μέσα σε μία ημέρα

Να σημειωθεί ότι μέσα στις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν 27 άτομα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία στους 79, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.263, ανάμεσά τους κι ένα νεογέννητο μωρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε χθες το βράδυ στην δημοσιότητα, ο επίτροπος Δημόσιας Υγείας Άντζελο Μπορέλι, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.263 κρούσματα κορωνοϊού, μια αύξηση 428 ατόμων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 79 νεκροί, 27 περισσότεροι. 

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 160 άτομα που θεραπεύτηκαν (11 περισσότερα από προχθές).

Σε απομόνωση ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης - Ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Η Ιταλία κλείνει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια -79 νεκροί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 139055478614440191
item