Η Αθήνα έστειλε 60 πλοία στο Αιγαίο - Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κω

Η Αθήνα έστειλε 60 πλοία στο Αιγαίο - Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κω

Σε ετοιμότητα βρίσκεται τόσο το λιμενικό όσο και το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται τόσο το λιμενικό όσο και το Πολεμικό Ναυτικό. 

Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να ''μπλοκάρει'' την Τουρκία και να δώσει ταυτόχρονα και στους μετανάστες.

Πλέον ας μην γελιόμαστε. Η χώρα μας δέχεται έναν υβριδικό πόλεμο και πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε πρόκληση.

 Ενισχύουμε δυνάμεις στο Αιγαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος, στο Live News το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενισχύονται οι δυνάμεις στον Έβρο και το βάρος πέφτει στα ελληνικά νησιά.

Μετά από επικοινωνία με αρμόδιο υπουργό που χειρίζεται την υπόθεση και βρίσκεται στην “καρδιά” των γεγονότων, προκύπτει πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και ενίσχυση δυνάμεων στα νησιά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, η πληροφόρηση που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση λέει πως οι Τούρκοι θα “καθοδηγήσουν” πιο νότια τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά με “σύμμαχο” σε αυτό το σχέδιο και τον καιρό που καλυτερεύει σταδιακά.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην θαλάσσια γραμμή μας με την Τουρκία περισσότερα από 60 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού που περιπολούν ασταμάτητα, ανεφοδιάζονται κι επιστρέφουν“, τόνιζε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει πια στα ελληνικά νησιά, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται στο να “θωρακίσει” και αυτή την “οδό”, καθώς και ο ίδιος ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πως από τον Έβρο δεν υπάρχει “πέρασμα”.

Στην περιοχή γίνονται συνεχώς ασκήσεις με βολές, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Live News, “όλες οι βολές γίνονται μα κατεύθυνση ανατολικά“, με ό, τι αυτό σημαίνει σε επίπεδο σημειολογίας.

Δείτε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή για το Προσφυγικό.



Frontex: «Ταχεία επέμβαση» στα ελληνικά σύνορα - Έρχονται συνοριοφύλακες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) έκανε γνωστό πως έλαβε χθες το βράδυ ένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα εξωτερικά σύνορά της. «Εξετάζουμε πώς θα στηρίξουμε καλύτερα την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί «συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει αυτή η ταχεία επέμβαση» ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η κινητοποίηση αυτή «αποτελεί μέρος της εντολής της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μια χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και ζητά κατεπείγουσα βοήθεια με αξιωματικούς και εξοπλισμό από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν», δήλωσε ο Λεγκερί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Frontex έχει ήδη αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα και αναδιατάσσει τα μέλη της από άλλες επιχειρήσεις ώστε να παράσχει άμεση βοήθεια.

Η Frontex εργάζεται τώρα στενά με την Ελλάδα για να οριστικοποιηθεί γρήγορα το επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία παρέμβαση στα σύνορα. Μόλις συμφωνηθεί, η Frontex θα ζητήσει από άλλες χώρες να παράσχουν αμέσως συνοριοφύλακες και άλλο σχετικό προσωπικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελληνικά Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Κω τα μεσάνυχτα της Παρασκευής! Σάρωσαν την περιοχή

Τα Ελληνκά F-16 εφοδιασμένα με τις ειδικές συσκευές νυχτερινής παρατήρησης πέταξαν στα όρια του FIR Aθηνών με αποστολή να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για την εικόνα που επικρατούσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις ακτές των νησιών μας και στα παράλια της Τουρκίας με έμφαση φυσικά στις Τουρκικές ακτές.

Τα Ελληνικά ‘’γεράκια’’ κατέβασαν τα μαχητικά σε χαμηλό ύψος ακόμα και κάτω από τα 2000 πόδια για να μπορέσουν να ‘’σαρώσουν’’ την περιοχή και να μεταφέρουν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων πλήρη εικόνα τις κατάστασης.

Ταυτόχρονα η πτήση πάνω στην οριογραμμή αποτελούσε ένα ακόμα μήνυμα στην Τουρκική πολεμική αεροπορία ότι η HAF μπορεί να πετά οπουδήποτε στο Αιγαίο μέρα και νύχτα και μάλιστα εάν θέλει χωρίς να γίνεται αντιληπτή.  

Τούρκοι ψαράδες μεταφέρουν ψαράδες

Τούρκοι ψαράδες στο Δέλτα του Εβρου μεταφέρουν με τις βάρκες τους μετανάστες την Ελλάδα. Είναι πλέον σαφές ότι η Τουρκία τους χρησιμοποιεί για να αποσταθεροποιήσει την χώρα.

Μεταναστευτικό: Απέτρεψαν την είσοδο σε 24.203 μετανάστες -Συνέλαβαν και φυλάκισαν 183 άτομα

Μάχη δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ενοπλες Δυνάμεις στα σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Αναλυτικά:

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Oι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Αθήνα έστειλε 60 πλοία στο Αιγαίο - Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κω
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7642453172762378043
item