Κορωνοϊός: 45 τα κρούσματα, θετική κηδεμόνας μαθητή στη Δάφνη -Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στο Ρίο

Κορωνοϊός: 45 τα κρούσματα, θετική κηδεμόνας μαθητή στη Δάφνη -Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στο Ρίο


Διεγνώσθη θετικός κηδεμόνας μαθητής στον κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε με έκτακτη ανακοίνωση ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου Τάσου Μπινίσκου, το περιστατικό συνέβη στο 9ο δημοτικό, ιχνηλατούνται οι επαφές του κηδεμόνα και έχει ξεκινήσει η απολύμανση του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την γιαγιά μαθητή η οποία είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους. Το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπ. Υγείας, συγκαταλέγεται σε αυτά που είχε ανακοινώσει ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, νωρίτερα το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση του δήμου Δάφνης

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.
Γραφείο Δημάρχου»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δάφνη 6-3-2020
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ​​​​​
ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ​​​​ ​ ​
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Έλλης 16 & Κανάρη ...
See More
Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing and indoor
Image may contain: one or more people

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπoυργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι 11 είναι από το γκρουπ των Αγίων Τόπων και οι 3 είναι επαφές τους. Ολοι τους έχουν ήπια συμπτωματολογία, όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, από όλα τα κρούσματα στη χώρα, ο μόνος που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο 66χρονος, ο οποίος διασωληνώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία του κορωνοϊού.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε παράταση των έκτακτων μέτρων στους πληττόμενους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων από τους πληττόμενους νομούς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, είπε ότι η αναστολή στις εκδρομές εξωτερικού παρατείνεται και για μετά τις 13 Μαρτίου.

Πάντως, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα
1ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου: 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, στο Μιλάνο.
2ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Διεγνώσθη με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη ο 9 ετών γιος της 38χρονης.
3ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Διεγνώσθη γυναίκα 40 ετών, τραπεζικός, στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
4ο κρούσμα του κορωνοϊού: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου: Διεγνώσθη 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.
5ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου: Διεγνώσθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης (2ο κρούσμα).
6ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου: Διεγνώσθη 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.
7ο κρούσμα του κορωνοϊού: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου: Ελληνας στην Αθήνα, στενή επαφή του τρίτου κρούσματος (40χρονης).
8ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 4 Μαρτίου: Ελληνας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.
9ο κρούσμα του κορωνοϊού: Τετάρτη 4 Μαρτίου: Ελληνας στην Πάτρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
10ο κρούσμα του κορωνοϊού: Πέμπτη 5 Μαρτίου: Ελληνίδα στην Πάτρα, σύζυγος του 9ου κρούσματος.
11ο έως 31ο κρούσμα: Πέμπτη 5 Μαρτίου: Ελληνες που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, μαζί με τον 66χρονο και τη σύζυγό του (το 9ο και το 10ο κρούσμα, αντίστοιχα).

32ο έως 45ο κρούσμα: Παρασκευή 6 Μαρτίου: Δεκατέσσερα νέα κρούσματα. 11 Ελληνες που ήταν στο γκρουπ των Αγίων Τόπων και 3 επαφές τους.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τρία επίπεδα ενώ τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια ενώ θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Θα προηγηθεί η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (παροχή ρευστότητας μέσω αναστολής πληρωμής ΦΠΑ).

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: 45 τα κρούσματα, θετική κηδεμόνας μαθητή στη Δάφνη -Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στο Ρίο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1796154145987456031
item