Ανεβαίνει η προσφορά για νεόδμητα σπίτια – Στα €4,163/τ.μ. η τιμή στο Ελληνικό Ανεβαίνει η προσφορά για νεόδμητα σπίτια – Στα €4,163/τ.μ. η τιμή στο Ελληνικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανεβαίνει η προσφορά για νεόδμητα σπίτια – Στα €4,163/τ.μ. η τιμή στο Ελληνικό

Ανεβαίνει η προσφορά για νεόδμητα σπίτια – Στα €4,163/τ.μ. η τιμή στο Ελληνικό
Με την οικοδομή να έχει πάρει – λελογισμένα- μπρός όσον αφορά την κατασκευή νέων κατοικιών, δεδομένης και της ανόδου της εγχώριας κτηματαγοράς, αυξάνεται σταδιακά και η προσφορά για νεόδμητα διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Για την πρωτεύουσα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα περισσότερα νεόδμητα αυτή την στιγμή εμφανίζονται στο Ελληνικό, όπου οι προσδοκίες από το μεγάλο project της ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου φαίνεται ότι έχει ανεβάσει την αγορά τόσο σε επίπεδο προσφοράς όσο και αύξησης των τιμών.
Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα η Θέρμη είναι η περιοχή όπου εμφανίζονται αυτή την στιγμή τα περισσότερα καινούρια σπίτια προς πώληση. 
Πάντως, μετά από μία δεκαετία πλήρους κατάρρευσης της αγοράς και απουσίας νέων κατοικιών είναι θετικό το γεγονός ότι σταδιακά αυξάνονται οι νέες κατοικίες κάτι το οποίο πιστοποιείται και από την άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας, με βάση και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Το δίκτυο του Spitogatos.gr, της γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ανάλυση με θέμα τις περιοχές με τη μεγαλύτερη αναλογία σε νεόδμητες κατοικίες διαθέσιμες προς πώληση. 
Με βάση τα δεδομένα, στην Αττική η πλειονότητα προσφοράς νεόδμητων καταγράφεται εκτός κέντρου, στα Βόρεια και Νότια Προάστια, ενώ στη Θεσσαλονίκη κυρίως ανατολικά του κέντρου.
Ειδικότερα, η νο1 περιοχή με τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάλυσης δεδομένων του Spitogatos, είναι, καθόλου τυχαία, το Ελληνικό με υψηλή μέση τιμή ανά τ.μ. στα €4,163
Ακολουθεί ο γειτονικός Άλιμος με μέση τιμή €3,812 ανά τ.μ., τρίτος έρχεται ο Χολαργός, όπου η μέση τιμή προσφοράς είναι στα €2,894, τέταρτη σε πλειονότητα νεόδμητων είναι η Λυκόβρυση με €2,560 και έπεται η Ηλιούπολη με μέση τιμή €2,630 ανά τ.μ.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Βριλήσσια με μέση τιμή €2,821/τ.μ., το Ηράκλειο στα €2,518/τ.μ., η Πεύκη στα €2,827/τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα €4,534 και η Αγία Παρασκευή στα €2,888 ανά τ.μ.
Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη πλειονότητα σε νεόδμητες κατοικίες προς πώληση, διαμορφώνονται ως εξής: η Θέρμη προηγείται με μέση τιμή € 1,381 ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με € 1,066, η Τούμπα με € 1,995, η Χαριλάου με € 2,018 και η Πυλαία με € 1,821.
Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ετήσιες μεταβολές: «Παρατηρούμε μέσα από τα δεδομένα μας ότι καταρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και ότι το ενδιαφέρον για νεόδμητες κατοικίες έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αττικής. 
Το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά στην πλειονότητα νεόδμητων, ενώ το έχει φέρει ψηλότερα και στη ζητούμενη αξία ανά τ.μ.. 
Το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από τη δεκάδα περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός.
Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του Κέντρου και κυρίως ανατολικά. Αυτά είναι και τα ακριβότερα».
Ο Spitogatos είναι μέρος του Spitogatos Network και μαζί με το Spiti24.gr, το Tospitimou.gr και το Spitogatos.com.cy, συναπαρτίζουν τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ακινήτων και επαγγελματιών του Real Estate στην Ελλάδα και την Κύπρο. 
Από το 2017, το Spitogatos Network δημιούργησε το brand Indomio και σταδιακά απέκτησε παρουσία σε 8 χώρες του εξωτερικού, λανσάροντας νέες διεθνείς ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων. 
Το δίκτυο σημειώνει πάνω από 50 εκατομμύρια επισκέψεις και 2 δισεκατομμύρια εμφανίσεις σελίδων το χρόνο, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 5.000 επαγγελματίες και στις πλατφόρμες του προβάλλονται σήμερα πάνω από 1.000.000 αγγελίες ακινήτων.
epirusblog.gr
5 of 5
Ανεβαίνει η προσφορά για νεόδμητα σπίτια – Στα €4,163/τ.μ. η τιμή στο Ελληνικό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3486469786750415810
Σχόλια
item