Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ

Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ

Έκπτωση 25% στις υποχρεώσεις προς τις εφορίες, πλην ΦΠΑ, και τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω κορωνοϊού.

Η έκπτωση αφορά όσους φορολογούμενους, ασφαλισμένους και επιχειρήσεις πληρώσουν εγκαίρως τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, αν και έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση των διευκολύνσεων αναστολής πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το βράδυ της Τρίτης έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της «ΕΡΓΑΝΗ» μέσω της οποίας θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε αυτήν οι εργοδότες, που πλήττονται με βάση την ανακοίνωση των ΚΑΔ Επιχειρήσεων, δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λύθηκε από 1/3/2020 έως 20/3/2020 με απόλυση ή με παραίτηση.

Οποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στις λίστες, πρέπει να εξοφλήσουν κανονικά και εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να δικαιούνται 4μηνη αναστολή, ούτε την έκπτωση 25% για εμπρόθεσμη εξόφληση.

Επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με υπαλλήλους

Στη νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνεται και ιδιαίτερη ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις.

Εάν δραστηριοποιούνται με ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στις ανακοινωθείσες λίστες (ή με κάποιον που θα προστεθεί) και απασχολούν έναν έως πέντε υπαλλήλους:

-Αποκτούν δικαίωμα έκπτωσης για τις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου και Μαρτίου

-Παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

-Τα μέτρα αυτά θα εμπλουτισθούν, θα εξειδικευθούν περαιτέρω και θα τεθούν σε ισχύ με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
epirusblog.gr
5 of 5
Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5590978278193376564
Σχόλια
item