Θεσπρωτία: Μόνο ένα ξενοδοχείο ανοιχτό στη Θεσπρωτία από την Κυριακή 22 Μαρτίου Θεσπρωτία: Μόνο ένα ξενοδοχείο ανοιχτό στη Θεσπρωτία από την Κυριακή 22 Μαρτίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μόνο ένα ξενοδοχείο ανοιχτό στη Θεσπρωτία από την Κυριακή 22 Μαρτίου

Θεσπρωτία: Μόνο ένα ξενοδοχείο ανοιχτό στη Θεσπρωτία από την Κυριακή 22 Μαρτίου
Μόνο τρία ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από ένα στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, δηλαδή μόνο ένα στη Θεσπρωτία,  ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, η οποία μαφορά το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων της Ελλάδας.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Μαρτίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει: «Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».
Το κλείσιμο των ξενοδοχείων δεν αποτελεί μόνο ένα μέτρο μείωσης της διασποράς του κορονοιού, αλλά παράλληλα πρόκειται και για κτιριακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να επιταχθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών. 
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη λάβει αποφάσεις για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου.
Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη «αναπόφευκτη» απόφαση «επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά".
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μόνο ένα ξενοδοχείο ανοιχτό στη Θεσπρωτία από την Κυριακή 22 Μαρτίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5479492935021738825
Σχόλια
item