Κορωνοϊός: Το 22% των Ελλήνων θα κάνει αγορές online για να μην έρθει σε επαφή με άλλους Κορωνοϊός: Το 22% των Ελλήνων θα κάνει αγορές online για να μην έρθει σε επαφή με άλλους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το 22% των Ελλήνων θα κάνει αγορές online για να μην έρθει σε επαφή με άλλους

Κορωνοϊός: Το 22% των Ελλήνων θα κάνει αγορές online για να μην έρθει σε επαφή με άλλους

Μεγάλη αύξηση φαίνεται ότι σημειώνεται στην πρόθεση των Ελλήνων για διαδικτυακές αγορές σε μια περίοδο που η επιδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της ierax analytix, στο διάστημα 10-13 Μαρτίου, σε δείγμα 703 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18-45 ετών.

Τα ευρήματα της έρευνας εν μέσω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 21% των ερωτηθέντων δηλώνει πως στις επόμενες 15 μέρες θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές αγορές από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. 

«Το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο, αν υπολογίσουμε ότι, προ ιού, μόλις το 0,5% του τζίρου των σούπερ μάρκετ προερχόταν από το Διαδίκτυο ενώ για τα φαρμακεία ο ηλεκτρονικός τζίρος ήταν 5%, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τους λόγους που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές αγορές, αντί να επισκεφτούν ένα φυσικό κατάστημα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν σε ποσοστό 22% ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους και σε ποσοστό 20% ότι δεν θέλουν να βγουν άσκοπα από το σπίτι, ενώ το 29% το κάνει «για να γλιτώσει χρόνο» και το 23% για να έχει περισσότερες επιλογές σε είδη.

Αυξηση διαδικτυακών αγορων εν μέσω κορωνοϊού

Κατά τους μελετητές, η σημαντική αύξηση των διαδικτυακών αγορών σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται απλά να προσαρμοστούν στα μεγαλύτερα μεγέθη ηλεκτρικών αγορών, αλλά πρέπει και να επενδύσουν σε υπηρεσίες μεταφορών.

«Οι μεταφορικές εταιρείες θα πρέπει να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα να φροντίσουν για την ασφάλεια των εργαζομένων τους», επισημαίνουν οι μελετητές, δεδομένου ότι το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν πως θέλουν να πληρώσουν με αντικαταβολή (στο άτομο που θα τους παραδώσει την παραγγελία τους) και όχι ηλεκτρονικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Το 22% των Ελλήνων θα κάνει αγορές online για να μην έρθει σε επαφή με άλλους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2788782807535138424
Σχόλια
item