Μάσκες Ιταλία: Η Τουρκία «μπλοκάρει» 200.000 παραγγελίες που ήταν για τα νοσοκομεία Μάσκες Ιταλία: Η Τουρκία «μπλοκάρει» 200.000 παραγγελίες που ήταν για τα νοσοκομεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μάσκες Ιταλία: Η Τουρκία «μπλοκάρει» 200.000 παραγγελίες που ήταν για τα νοσοκομεία

Μάσκες Ιταλία: Η Τουρκία «μπλοκάρει» 200.000 παραγγελίες που ήταν για τα νοσοκομεία
Μάσκες Ιταλία: Διακόσιες χιλιάδες μάσκες που έχουν παραγγείλει από τουρκικές βιομηχανίες, εταιρίες οι οποίες προμηθεύουν τα ιταλικά νοσοκομεία, εδώ και δυο εβδομάδες είναι μπλοκαρισμένες στο τελωνείο της ‘Αγκυρας, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 
H εφημερίδα προσθέτει ότι οι προστατευτικές αυτές μάσκες έχουν ήδη πληρωθεί 670.000 ευρώ για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά ότι η τουρκική γραφειοκρατία ζητά συνεχώς καινούρια έγγραφα από το ιταλικό δημόσιο, σε μια ατέλειωτη ιστορία γραφειοκρατίας.
«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει: «Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» , υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Μάσκες Ιταλία: Το δημοσίευμα της εφημερίδας

Eπιπλέον η εφημερίδα αναφέρει πως: «Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. 
Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία».
Η Corriere, τέλος, ολοκληρώνει αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη, για το θέμα αυτό, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».


epirusblog.gr
5 of 5
Μάσκες Ιταλία: Η Τουρκία «μπλοκάρει» 200.000 παραγγελίες που ήταν για τα νοσοκομεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 306509207023280569
Σχόλια
item