Τουρκία: 19 συλλήψεις ατόμων για «προκλητικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό Τουρκία: 19 συλλήψεις ατόμων για «προκλητικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: 19 συλλήψεις ατόμων για «προκλητικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό

Τουρκία: 19 συλλήψεις ατόμων για «προκλητικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό

Οι αρχές της Τουρκίας εντόπισαν 93 υπόπτους που έκαναν «αβάσιμες και προκλητικές» αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημίας του νέου κορωνοϊού και έχουν συλλάβει 19 εξ εαυτών, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφού η Αγκυρα αποφάσισε να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας covid-19.

Στην Τουρκία έχουν ανακοινωθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

«Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί», τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Δευτέρα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον νέο κορωνοϊό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από την covid-19.

Εξάλλου το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες ότι οι Τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν ως σήμερα τα μεσάνυχτα με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: 19 συλλήψεις ατόμων για «προκλητικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8670365404749438098
Σχόλια
item