10 μεγάλες αλήθειες για όσους βάζουν γάλα στον καφέ τους

10 μεγάλες αλήθειες για όσους βάζουν γάλα στον καφέ τους
Υπάρχουν αυτοί που πίνουν καφέ κι αυτοί που επιμένουν να τον μαγαρίζουν ρίχνοντας γάλα. Εσύ με ποιούς είσαι;
1: Ο καφές με γάλα δεν είναι καφές. Βρείτε άλλο όνομα να τον λέτε, γαλομπούρεκο ξέρω ‘γω, άσπρη αηδία, δεν έχει σημασία.
2: Η ζάχαρη, ναι, αλλοιώνει σίγουρα την γεύση του καφέ, μόνο που το γάλα την εξαφανίζει.
3: Δεν θα σας πούμε φλούφληδες αν δεν αντέχετε να πιείτε σκέτο καφέ. Απλώς σταματήστε να χαρακτηρίζετε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση στο φλυτζάνι πλην της σκούρας καφέ/μαύρης «καφέ». Δεν είναι.
4: Όντως, πολλοί βάζαμε αρκετό γάλα στον καφέ μας (και κουταλιές της σούπας ζάχαρη, καμιά φορά) κάποτε. Μόνο που ήμασταν στο γυμνάσιο. Και δικαιολογούμαστε που δεν ξέραμε.
5: Το να ρίχνεις γάλα στον καφέ είναι σαν να ανακατεύεις μια υπέροχη μακαρονάδα με κιμά, με μπάμιες. Θα το έκανες ποτέ έχοντας σώας τας φρένας;
6: Θυμάστε τότε που βάζατε νες καφέ -στη μύτη του κουταλιού- στο γάλα σας, για να νοστιμίσει; Ε, εκεί έπρεπε να μείνετε.
7: Όχι, δεν πίνετε «καφέ με γάλα», ούτε «γάλα με καφέ». Πίνετε κάτι που δεν αξίζει καν να λέγεται «ρόφημα».
8: Καλά, εννοείται ότι και η στέβια, οι ζαχαρίνες στον καφέ κ.ο.κ. είναι mega-γραφικότητες, το γάλα όμως είναι αυτό που (θα όφειλε να) κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην απλή φυλάκιση και την απομόνωση.
9: Δεν υπάρχει «λίγο γάλα» ή «μια σταλίτσα μωρέ, γιατί είναι πολύ δυνατός». Μία σταγόνα αρκεί για να περάσεις στην άλλη πλευρά.
10: Εσείς, ειδικά εσείς, που τολμάτε να ρίξετε γάλα ακόμα και στον ελληνικό, πρέπει να αποκλειστείτε από τα καφέ όπου γης. Τι γράφει το διαβατήριό σου κύριε; Ελληνικός με γάλα; Δεν μπαίνεις! ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ!
epirusblog.gr
5 of 5
10 μεγάλες αλήθειες για όσους βάζουν γάλα στον καφέ τους
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 873282864987075118
item