«Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» - Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media «Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» - Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» - Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media

«Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» - Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media
Τσίπρας “αρμοί εξουσίας”: Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες των social media. 
Αναφερόμενος στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας του κόμματος πρέπει να κοιτάει και προς την «δεύτερη φορά Αριστερά» υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει και σε «δύο κρίσιμα ερωτήματα για το χθες που η προβολή τους είναι ευθέως στο αύριο. 
Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Και δεύτερον: 
Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας την ΕΕ, αλλά τώρα που είμαστε πια εκτός μνημονίων άρσης κυριαρχίας, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”.
Η φράση του Τσίπρα περί ελέγχου των αρμών εξουσίας ξεσήκωσε αντιδράσεις σε πολλούς χρήστες των social media με αρκετούς να κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα ελέγχου των κρατικών δομών.

Αντίδραση Άδωνι

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. 
Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. 
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας εμμένει στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις

Για «ολοκληρωτικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία» κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. 
Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».
  
ΔΕΝ πήρε τα κανάλια ο Παππάς
ΔΕΝ πήρε το Νομισματοκοπείο ο Λαφαζάνης
ΔΕΝ πήρε την δικαστική εξουσία ο Παπαγγελοπουλος
ΔΕΝ πήρε χρώμα ο Κουίκ με τόσα ταξίδια
ΔΕΝ πήρε την εξουσία η Μπαζιάνα

Τσίπρας:
Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας
70 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
epirusblog.gr
5 of 5
«Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» - Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4805450681054019795
Σχόλια
item