Δένδιας: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για τα Ιμια -Αιχμές για τους χειρισμούς με το Oruc Reis Δένδιας: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για τα Ιμια -Αιχμές για τους χειρισμούς με το Oruc Reis | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δένδιας: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για τα Ιμια -Αιχμές για τους χειρισμούς με το Oruc Reis

Δένδιας: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για τα Ιμια -Αιχμές για τους χειρισμούς με το Oruc Reis

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν προσυνεννόηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα Ιμια.

«Καμία κατανόηση και προσυνεννόηση με την Τουρκία για το θέμα των Ιμίων δεν μπορεί να υπάρξει με την Τουρκία. Καμία κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την γκριζοποίηση του Αιγαίου» είπε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην εκπομπή της Ολγας Τρέμη «10» στην ΕΡΤ.

Αιχμές Δένδια για την επικοινωνιακή διαχείριση του Oruc Reis

Ερωτηθείς για την «βόλτα» του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου Oruc Reis ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από τον συγκεκριμένο πλου. «Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις στην πολιτική είναι ν αρχίζουν τα καλαμπούρια… Δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από τον συγκεκριμένο πλου, του συγκεκριμένου πλοίου» είπε. 

Εξέφρασε ωστόσο την διαφωνία του με την εκτίμηση του υπ. Αμυνας για το συγκεκριμένο περιστατικό. «Πιστεύω ότι δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών» είπε. 

Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει: «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δε νομίζω ότι αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα». Ερωτηθείς για τον υπ. Αμυνας, ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε: 

«Θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ ικανός πολιτικός ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι ένας ευσυνείδητος υπουργός που ειλικρινά παλεύει για να προσπαθήσει οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι στο επίπεδο που τους πρέπει στο τομέα της ετοιμότητας . Από εκεί και πέρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει».

Δένδιας: Ευελπιστώ ότι η Τουρκία δεν σχεδιάζει θερμό επεισόδιο

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο θερμό επεισοδίου, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Ευελπιστώ ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία και με τα δύο σενάρια. Είτε ότι επιθυμεί να συζητήσουμε είτε να μας εξωθήσει στα άκρα… Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης Σε κάθε περίπτωση μπορούμε και μόνοι μας. Δεν θα είμαστε όμως μόνοι μας» σημείωσε.

Είμαστε κοντά σε οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία αποκάλυψε ο Δένδιας

Ακόμη, ο Ελληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε πως «είμαστε πολύ κοντά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με τους Ιταλούς». 

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του Ντι Μάιο, είπε επίσης ότι η συζήτηση για τον Eastmed δεν είναι θεωρητική και εκτίμησε ότι ο αγωγός θα προχωρήσει και σε αυτόν θα συμμετάσχουν τελικά και οι Ιταλοί.

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για τα Ιμια -Αιχμές για τους χειρισμούς με το Oruc Reis
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8804729299716264514
Σχόλια
item