Eurovision 2020: Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει στην Ολλανδία;

Eurovision 2020: Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει στην Ολλανδία;

Όπως έγινε γνωστό η Στεφανία Λυμπερακάκη θα είναι η τραγουδίστρια που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Rotterdam στην Ολλανδία, μετά από τη μεγάλη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς στην Eurovision 2019.
Το τραγούδι έχει τίτλο «Supergirl» με συνθέτη τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.


Ποια είναι όμως η Στεφανία Λυμπερακάκη;
Η νεαρή καλλονή γεννήθηκε το 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και είναι γνωστή ως Stefania. Η 17χρονη τραγουδίστρια, που επέλεξε η ΕΡΤ, συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της.
Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας.
Η 17χρονη τραγουδίστρια είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες. Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.  

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».
Είναι πρώην μέλος του κοριτσίστικου γκρουπ «Kisses» με το οποίο εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2016, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. 

Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι την γνωρίσαμε στην απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».
Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) και σ’ αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram (247k).

epirusblog.gr
5 of 5
Eurovision 2020: Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει στην Ολλανδία;
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 7989305773941011577
item