Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων

Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων

Ο αρμόδιος επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι ζήτησε υπομονή έως τον Ιούνιο από την κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνηθεί στο Eurogroup η αλλαγή χρήσης των εσόδων των ομολόγων (από τα κέρδη του ευρωσυστήματος).

Μάλιστα πριν από λίγο έδωσε για πρώτη φορά ένα σαφή οδικό χάρτη, ενώ παράλληλα στήριξε την κυβέρνηση για το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων.

Η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζεντικλόνι μετά τη συνάντηση του με τον Χρήστο Σταϊκούρα σημειώνοντας ότι το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα είναι η 5η έκθεση αξιολόγησης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε δε ότι η αναγκαία προϋπόθεση για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση είναι οι αριθμοί της οικονομίας να παραμείνουν στη σωστή κατεύθυνση όπως επίσης να διατηρήσει η κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό μομέντουμ.

Στηριξη για τη μείωση των πλεονασμάτων

Οσο αφορά στο στρατηγικό στόχο της μείωσης πλεονασμάτων ο επίτροπος χαρακτήρισε ότι υπάρχει νομιμοποιητική βάση για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει χώρος για να συζητηθούν αυτοί οι στόχοι. Τόνισε όμως ότι η διαδικασία σε κάθε περίπτωση θα είναι σταδιακή.

Παράλληλα μίλησε για πολλά θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας όπως η μείωση της ανεργίας, η οποία όμως παραμένει σε υψηλά ποσοστά και ότι το καταναλωτικό κλίμα επέστρεψε στα επίπεδα του 2007.

Τέλος ανέφερε και τις τρεις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ελληνική οικονομία. Το μεγάλο επενδυτικό κενό, το βάρος των κόκκινων δανείων και το υψηλό δημόσιο χρέος.

Σταϊκούρας: Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως πρόκειται για το τρίτο τετ α τετ από την ανάληψη των καθηκόντων του καιτόνισε πως στη συνάντηση με τον Πάολο Τζεντιλόνι άνοιξε όλη τη βεντάλια των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα είπε πως είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

epirusblog.gr
5 of 5
Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 166984992242001949
Σχόλια
item