Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι πολίτες φεύγουν από την Κίνα -Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι πολίτες φεύγουν από την Κίνα -Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι πολίτες φεύγουν από την Κίνα -Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο

Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι πολίτες φεύγουν από την Κίνα -Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο

Δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα, λόγω κορωνοϊού, κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία, επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι- Ρον, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολίτες.

Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Τι υπηκοότητας είναι οι επιβάτες

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους.

Ένα πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ. 

Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία. Δύο εξ αυτών, που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι πολίτες φεύγουν από την Κίνα -Πού θα προσγειωθεί το αεροπλάνο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6710745702888286429
Σχόλια
item