Γιάννενα: Ζητούν με επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη,την επιστροφή των εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη δομή του Κατσικά Γιάννενα: Ζητούν με επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη,την επιστροφή των εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη δομή του Κατσικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ζητούν με επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη,την επιστροφή των εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη δομή του Κατσικά

Γιάννενα: Ζητούν με επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη,την επιστροφή των εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη δομή του Κατσικά

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου είχε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων. 

Σε αυτή ο Σύλλογος κατέθεσε επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη με την οποία ζητά την επιστροφή των εργαζομένων του Γ' Κύκλου της Κοινωφελούς Εργασίας στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά αλλά και να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις «γιατί οι αιτίες που δημιουργούν τους πρόσφυγες δεν θα σταματήσουν όσο δεν αλλάζει το σύστημα που...
τους γεννά». 


Παράλληλα, τονίζεται πως οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας «έκαναν σε μεγάλο βαθμό πιο ανθρώπινες τις συνθήκες στον Κατσικά, μεριμνώντας για τα παιδιά, για τους αρρώστους, για τη συντήρηση των υποδομών». Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό:

 «Οι εργαζόμενοι στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) 2082 είναι συνάδελφοι μας, μέλη του Σωματείου μας. 


Κλήθηκαν με μισθούς πείνας να φέρουν σε πέρας μια δουλειά την οποία κανένας άνθρωπος δεν έπρεπε να χρειάζεται. Κλήθηκαν να προσφέρουν ανακούφιση σε κατατρεγμένους ανθρώπους που διασχίζοντας θάλασσες και βουνά, έφτασαν στη χώρα μας για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, τον όλεθρο και τη φτώχεια που σπέρνει στις χώρες τους ο πόλεμος. 

Οι συνάδελφοί μας έκαναν σε μεγάλο βαθμό πιο ανθρώπινες τις συνθήκες στον Κατσικά, μεριμνώντας για τα παιδιά, για τους αρρώστους, για τη συντήρηση των υποδομών. Για μας, είναι χρέος μας να αγκαλιάσουμε τα θύματα του πολέμου γιατί στη χώρα τους κι αυτοί ήταν εργαζόμενοι σαν εμάς.

Γι αυτό το λόγο, είναι και χρέος μας να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να επαναπροσλάβει άμεσα τους συναδέλφους μας του Γ΄ Κύκλου. Να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί οι αιτίες που δημιουργούν τους πρόσφυγες δεν θα σταματήσουν όσο δεν αλλάζει το σύστημα που τους γεννά. 

Κάθε μέρα που καθυστερούν οι προσλήψεις, κάθε ώρα που οι πρόσφυγες μένουν χωρίς κρατική μέριμνα δυναμώνουν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που σπέρνουν αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους. 

Βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα κέρδη τους και θέλουν και στη χώρα μας να είμαστε τσακωμένοι οι Έλληνες με τους πρόσφυγες. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Εμείς δεν θέλουμε αυτός ο κατατρεγμένος κόσμος να είναι κλεισμένος σε στρατόπεδα. Δεν έκαναν κανένα έγκλημα για να τους φυλακίζουμε.

 Σας ζητάμε να μη δημιουργήσετε κλειστά κέντρα. Θέλουμε οι πρόσφυγες να ζουν ανθρώπινα, σε ανοιχτούς, δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας. Θέλουμε οι συνάδελφοι μας να τους βοηθούν να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Να τους παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. 

Να είναι ευθύνη του υπουργείου σας οι δομές φιλοξενίας και όχι των υποστελεχωμένων δήμων στους οποίους δουλεύουμε, όχι των ΜΚΟ. Όσοι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να γίνεται άμεση και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Να δοθούν άδειες διαμονής σε όσους ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, χωρίς παράβολα και εξουθενωτικές προϋποθέσεις. 

Όσο δεν γίνονται αυτά, χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες σαν φτηνούς εργάτες. Τους αναγκάζουν να δουλεύουν με ακόμα χειρότερα μεροκάματα με το φόβο της απέλασης. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. 

Τι δικαίωμα έχουμε εμείς να σταματάμε την ελπίδα ενός ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή; Τι δικαίωμα έχουμε εμείς να χωρίζουμε οικογένειες; Σας καλούμε να μην τηρήσετε τις συνθήκες του Δουβλίνου και της Ελλάδας - Τουρκίας. Να μην φτιάξετε πλωτά φράγματα. 

Θα πνιγεί κι άλλος κόσμος. Να μην συμμετέχουν οι φαντάροι μας σε καμία στρατιωτική επέμβαση, σε κανένα μέρος της γης. Να μην δημιουργήσουμε εμείς νέες στρατιές προσφύγων».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζητούν με επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη,την επιστροφή των εργαζομένων της Κοινοφελούς Εργασίας στη δομή του Κατσικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 222606218015016608
Σχόλια
item