Πρέβεζα: Τα στρατόπεδα της Πρέβεζας στο τραπέζι της συζήτησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Το μεγάλο θέμα των στρατοπέδων της πόλης έθεσαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

.Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός τόνισε πως αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης η αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων προς όφελος όχι μόνο των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, ενώ επεσήμανε πως το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι να υποβληθεί μια επικαιροποιημένη πρόταση από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία να είναι δομημένη και τεκμηριωμένη ώστε να μπορεί να επέλθει συμφωνία.


«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα των πολλών στρατοπέδων της πόλης της Πρέβεζας και πιθανών τρόπων αξιοποίησης τους. Είπαμε αρκετά χρήσιμα πράγματα. Μου παρουσιάστηκε όλο το θέμα που από ότι καταλαβαίνω απασχολεί εδώ και πάρα πολύ καιρό την τοπική κοινωνία. 

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Όπως καταλαβαίνετε στο βαθμό που αυτά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων και του ταμείου εθνικής άμυνας, εμείς αναζητούμε προτάσεις, ιδέες και τρόπους αξιοποίησης τους προς όφελος όχι μόνο των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών. 

Επομένως εγώ περιμένω, όπως συζητήσαμε, κάποια συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την συνέργεια της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Πρέβεζας και από εκεί και πέρα να δούμε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς που σε μερικές περιπτώσεις είναι σύνθετο και πρέπει οπωσδήποτε να αποσαφηνιστεί. 

Και ως αναφορά ιδίως τα μνημεία της πόλης, τα στοιχεία της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης που αποτέλεσαν και αποτελούν και περιουσιακά στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων, νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μία λύση που είναι και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, γιατί αυτά είναι στοιχεία που αναδεικνύουν την ομορφιά αυτού του τόπου αλλά και την βαριά ιστορική του κληρονομιά. 

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι να υποβληθεί μια επικαιροποιημένη πρόταση από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης και από εκεί και πέρα να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Η περιουσία των ενόπλων δυνάμεων είναι στόχος στρατηγικός και κυβερνητικός, να βρεθούν τρόποι για την αξιοποίηση της αλλά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει σε συνέργεια με αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία.Αρκεί να υπάρχει μία πρόταση δομημένη, τεκμηριωμένη στην οποία να μπορούμε να συμφωνήσουμε. 

Επομένων το θέμα είναι ανοιχτό περιμένουμε την πρόταση» είπε ο Υπουργός και στην συνέχεια απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες που μιλούν για υποβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου, όπου εξέφρασε την άποψη πως στη νέα δομή δυνάμεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει περιθώριο ώστε το Άκτιο να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί.


Δείτε όσα είπε ο Υπουργός στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τα στρατόπεδα της Πρέβεζας στο τραπέζι της συζήτησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6731807858675014955
item