Γιάννενα: "Βούλιαξε" ..Η Πλατεία Για Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι![Φωτό-Βίντεο] Γιάννενα: "Βούλιαξε" ..Η Πλατεία Για Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι![Φωτό-Βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: "Βούλιαξε" ..Η Πλατεία Για Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι![Φωτό-Βίντεο]

Γιάννενα: "Βούλιαξε" ..Η Πλατεία Για Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι![Φωτό-Βίντεο]

"Μύρισε" Αποκριά  σήμερα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων  με το παραδοσιακό γαϊτανάκι να δίνει το ρυθμό σε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν τον κέντρο της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών   με συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου καλωσόρισε όλους και ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την συμμετοχή τους και για την προσπάθεια που κάνουν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση.


«Η πλατεία γέμισε παραδοσιακούς ρυθμούς και όλη η πόλη είναι εδώ για να γιορτάσουμε την έναρξη της Αποκριάς.  Σήμερα έχουμε το γαϊτανάκι και την ερχόμενη Κυριακή το καρναβάλι του Κατσικά και τις τζαμάλες. 

Είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε όλοι, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουμε. 

Με τα έθιμα αυτά τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν προορισμό για τις Απόκριες και αυτό επιδιώκουμε» σημείωσε η κ. Ακονίδου.


Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή με  την καρναβαλική παρέλαση στον Κατσικά και το άναμμα της τζαμάλας σε 70 γειτονιές των Ιωαννίνων!

Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια με μουσική, χορό και τα παραδοσιακά εδέσματα που επιβάλλει η μέρα.

 


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: "Βούλιαξε" ..Η Πλατεία Για Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι![Φωτό-Βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8323697693263222903
Σχόλια
item