Γιάννενα: Η κατεδάφιση του Πν. Κέντρου «διχάζει» τους Κονιτσιώτες

Γιάννενα: Η κατεδάφιση του Πν. Κέντρου «διχάζει» τους Κονιτσιώτες
Η κατασκευή Κειμηλιαρχείου- με χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στη θέση που σήμερα βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης διχάζει την ακριτική Κόνιτσα. 

Το θέμα συζητήθηκε το Σάββατο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από κείμενο διαμαρτυρίας που υπέγραψε Ομάδα Πολιτών, η οποία ζητά να μη προχωρήσει η κατεδάφιση του κτιρίου που στέγαζε κατά το παρελθόν και από το έτος 1960 το Πνευματικό Κέντρο και τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. Το οικόπεδο είχε περιέλθει ειδικά για το σκοπό αυτό από τον Δήμο Κόνιτσας. 

Η Ιερά Μητρόπολη, φέρεται να έλαβε την απόφαση να προβεί στην κατεδάφιση του κτιρίου μετά τη διαπίστωση ότι έχει υποστεί βλάβες και δεν δύναται πλέον να λειτουργήσει. Στη θέση του δε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτίριο, (που θα στεγάζει Πνευματικό Κέντρο, Κειμηλιαρχείο, 


Κατηχητικά σχολεία κλπ), που θα είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ήπειρο. Με την λειτουργία του Κειμηλιαρχείου, δημιουργείται βάσιμη αισιοδοξία ότι θα αυξηθούν οι επισκέπτες στην ακριτική περιοχή και ειδικά από εκείνους που στρέφονται στον θρησκευτικό τουρισμό. 

Με δεδομένο πως η «τελευταία λέξη» και η απόφαση ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη στην οποία ανήκει το κτίριο, ο Δήμαρχος Ν. Εξάρχου ανέλαβε να φέρει σε επαφή την ομάδα Πολιτών που εκφράζει αντιρρήσεις με τον Μητροπολίτη κ. Ανδρέα ώστε να εξεταστεί άλλη λύση…
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η κατεδάφιση του Πν. Κέντρου «διχάζει» τους Κονιτσιώτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8455396513726398456
item