Άρτα: Η μελέτη του έργου χάθηκε και τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται

Άρτα: Η μελέτη του έργου χάθηκε και τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται
Στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια ο 2ος κόμβος Καμπής και ο λόγος είναι –όπως υποστηρίζει ο Δήμος Αρταίων- ότι χάθηκε η μελέτη του έργου! 
Καθημερινά διέρχονται από τον κόμβο εκατοντάδες αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων κατά τις βραδινές ώρες οδηγούν κυριολεκτικά στα τυφλά, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια αρκετά τροχαία ατυχήματα στο σημείο αυτό. 
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αρταίων ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον ανάδοχο που κατασκεύασε το έργο, την ΤΕΡΝΑ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε μας «Δεν είναι δική μας ευθύνη», μια φράση που επαναλήφθηκε αρκετές φορές από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών ακόμη κι όταν της θέσαμε επί τάπητος τον έντονο κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων εκεί. «Δεν είναι δική μας ευθύνη! Η ευθύνη ανήκει στον ανάδοχο, εμείς δεν έχουμε παραλάβει κανένα έργο!» 
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αρταίων υποστηρίζει ότι η μελέτη σύνδεσης της κολόνας με τον πίνακα ασφαλειών αγνοείται, αφού τόσα χρόνια δεν έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η σύνδεση του ρεύματος εκεί.

Σε ερώτησή μας τί μέλλει γενέσθαι, η απάντηση που λάβαμε ήταν «Το έργο δεν μας έχει παραδοθεί, αν βρουν τη μελέτη και μας την στείλουν, θα φωτίσουμε τον κόμβο, αλλιώς δεν είναι δική μας ευθύνη!» 

Και η συζήτηση συνεχίστηκε με νέα μας ερώτηση «Βάσει στοιχείων της Τροχαίας και μετά το ρεπορτάζ που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο λόγω της έλλειψης φωτισμού έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα – ευτυχώς μέχρι στιγμής όχι θανατηφόρα- αφού οι οδηγοί χάνουν εύκολα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο κάνει τούμπες στον αέρα μέχρι να πέσει πάλι στο έδαφος! 
Μάλιστα, ο Διευθυντής της Τροχαίας Άρτας μέσω του άρθρου μας θέλησε να επισημάνει τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων εκεί, δηλώνοντας ότι ο κόμβος πρέπει να φωτιστεί! Τι σκοπεύετε να κάνετε;» Κι όμως, η απάντηση πάλι η ίδια από το Δήμο Αρταίων «Δεν είναι δική μας ευθύνη!».

Επόμενη ερώτηση από πλευράς μας «Και τί θα περιμένουμε τώρα; Να εμφανιστεί η χαμένη μελέτη ως διά μαγείας;;; Δεν εμφανίστηκε τόσα χρόνια. Στην τελική, πόσο δύσκολο είναι πια να συνδεθεί μια κολόνα με τον πίνακα μετρητή ώστε να πάρει ρεύμα; 

Είναι άραγε για ένα Δήμο, που έχει τόσους μηχανικούς στην υπηρεσία του, τόσο δύσκολο, ώστε να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και μάλιστα ανθρώπινες ζωές συνδημοτών μας; 
Αυτό τίνος ευθύνη είναι;;;». Και η απάντηση που λάβαμε για ακόμη μια φορά ήταν η ίδια «Την ευθύνη για τα τροχαία ατυχήματα την έχει ο ανάδοχος…».

Και αναρωτιέται ο απλός δημότης πώς γίνεται να λυθεί το πρόβλημά του, όταν οι απαντήσεις που λαμβάνει για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι απαντήσεις «γραφειοκρατικές». 
Γιατί πριν έρθουν να πουν σε μας το πρόβλημά τους και να εναποθέσουν σε μας τον πόνο τους, οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής ενόχλησαν πολλάκις και το Δήμαρχο Αρταίων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που ενώ τους υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα, οι ίδιοι ακόμη δεν το έχουν λύσει.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Πανέτας, προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα και απέστειλε έγγραφο στον ανάδοχο του έργου, όμως απάντηση δεν πήρε καμία. 

Μας ενημέρωσε ότι ασχολείται εδώ και ενάμισι χρόνο με το θέμα, μα η επικοινωνία με τον ανάδοχο μοιάζει με χαλασμένο τηλέφωνο… 
Αφού ο Δήμος Αρταίων δεν γνωρίζει καν αν ο ανάδοχος έχει παραδώσει το έργο στο Υπουργείο για να παραδοθεί στη συνέχεια στο Δήμο Αρταίων ή αν ακόμη το έργο ανήκει στην ΤΕΡΝΑ. 
Και το ερώτημα είναι το εξής: Τι μέλλει γενέσθαι; Για πόσα χρόνια ακόμη θα είναι ο κόμβος στο απόλυτο σκοτάδι λόγω μιας χαμένης μελέτης;;; Ο Δήμαρχος Αρταίων λίγες ημέρες πριν, κατά την παρουσίαση του Γραφείου του Δημότη, ένα γραφείο που ασχολείται με τα προβλήματα καθημερινότητας των δημοτών και στόχος του είναι η καταγραφή και η επίλυσή τους, δήλωσε χαρακτηριστικά «Η εντολή η δική μου είναι ότι θέλουμε να υλοποιούμε τα πάντα, τα πάντα τα οποία γίνονται και είναι λογικά μπορούμε να τα κάνουμε, αν η αρμόδια υπηρεσία για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τα υλοποιήσει, τότε μας ενημερώνει κι εμείς ως Δημοτική Αρχή θα βρούμε τον τρόπο να τα υλοποιήσουμε» και θεωρώ ότι το πρόβλημα που αναδεικνύουμε σήμερα μέσω του άρθρου μας είναι ακριβώς η περίπτωση, ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση αλλά η αρμόδια υπηρεσία αδυνατεί να το λύσει.


Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν χρειάζεται να καταγραφεί στο Γραφείο του Δημότη, μιας που είναι γνωστό τόσο στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου όσο και στη Δημοτική Αρχή εδώ και χρόνια. 
Ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης έχει δηλώσει ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες. 
Θα κάνει λοιπόν ο ίδιος πράξη τα λόγια του, προτού θρηνήσουμε θύματα στην άσφαλτο; Διότι, η αρμόδια υπηρεσία κοφτά και κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν μπορεί να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, οπότε η ευθύνη για την επίλυσή του πέφτει τώρα στη Δημοτική Αρχή, βάσει των προαναφερόμενων λόγων του Δημάρχου Αρταίων. 
Και ορθώς θα κάνει να αναλάβει ο Δήμαρχος Αρταίων να λύσει το πρόβλημα, ορθώς θα κάνει να αναλάβει δράση και να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια εμποδίζουν την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, διότι, μπορεί η Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αρταίων να δηλώνει ότι αφού δεν τους παραδόθηκε το έργο, τότε η ευθύνη ακόμη και των τροχαίων ατυχημάτων δεν βαραίνει τους ίδιους, όμως αναρωτιέμαι, σε επίπεδο ηθικών ευθυνών, σε επίπεδο συνειδήσεως δεν αισθάνεστε καμία ευθύνη να σας βαραίνει όταν γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε ως Δήμος Αρταίων να αποτρέψετε ένα μελλοντικό κακό όπως το θάνατο ενός συμπολίτη μας;

Κλείνοντας, θα ήθελα απλά να αναφέρω λίγα λόγια σοφά:

Είναι δύσκολο να αναλάβεις την ευθύνη για κάτι,

Είναι εύκολο να ρίξεις την ευθύνη αλλού,

Όμως είναι μεγαλειώδες να μπορείς να αναλάβεις μια ευθύνη έστω κι αν δεν είναι δική σου για να βοηθήσεις το συνάνθρωπο!
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η μελέτη του έργου χάθηκε και τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3445236310766454838
item