Ήγουμενίτσα: Μέτρα για τον κορονοϊό στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Ήγουμενίτσα: Μέτρα για τον κορονοϊό στο λιμάνι Ηγουμενίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Μέτρα για τον κορονοϊό στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ήγουμενίτσα: Μέτρα για τον κορονοϊό στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Μετά τα καινούργια δεδομένα από το θάνατο δυο ανθρώπων και την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη γειτονική Ιταλία, λαμβάνονται μέτρα και στο λιμάνι της Ηγουμενίτας, που είναι πύλη εισόδου.
Ήδη στην Ιταλία  τα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν ξεπεράσει τα 100, ενώ δεκάδες πόλεις και χωριά έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έχουν αναβληθεί αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις. 
Η έκρηξη αυτή των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στα σημεία «επαφής» με τη γειτονική χώρα.
Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία του νέου κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών. 
Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.
Κατά καιρούς οι επιστήμονες, που εκπροσωπούν το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας, έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊού και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο πάντως για τους επιστήμονες είναι πόσο γρήγορα θα εντοπιστεί και θα απομονωθεί.


Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει για μια ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Μέτρα για τον κορονοϊό στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8814385065964406679
Σχόλια
item