Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ στην Αλεξανδρούπολη

Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ στην Αλεξανδρούπολη

Επικίνδυνα εξαπλώνεται η νέα μέθοδος απάτης σε βάρος επιχειρηματιών από επιτήδειους που αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες και ζητούν να πληρώσουν μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από ΑΤΜ, μπαίνοντας έτσι στους λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων.

Το τελευταίο κρούσμα μιας παρόμοιας απάτης συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, με θύμα έναν 51χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί ομάδα η οποία θέλει να δειπνήσει στην επιχείρηση του.

Ο δράστης έπεισε τον 51χρονο να του καταβάλει τα χρήματα που συμφώνησαν για το δείπνο μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, αλλά ούτε ο 51χρονος ούτε ο γιος του γνώριζαν τον τρόπο λειτουργίας της. 

Έτσι, ο απατεώνας τους καθοδήγησε τηλεφωνικά, καταφέρνοντας να αρπάξει από τον τραπεζικό λογαριασμό τους 600 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θύμα απάτης με αγγελία «μαϊμού» έπεσε ένας 50χρονος από τον Βόλο, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν άγνωστο που είχε σε ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ασύρματων ακουστικών. 


Ο δράστης έπεισε τον 50χρονο να καταθέσει το ποσό των 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του, χωρίς όμως να του στείλει τα επίμαχα ακουστικά από τις 24 Ιανουαρίου. 

Το θύμα τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια Βόλου που ταυτοποίησε ως δράστη έναν 24χρονο Έλληνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
epirusblog.gr
5 of 5
Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ στην Αλεξανδρούπολη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 14652042009196169
item