Γιάννενα: Σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα Γιάννενα: Σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Γιάννενα: Σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα
Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση για συγκεκριμένο σκοπό όπως είναι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας με διοργανωτή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, έδωσε για το Πάρκο Πυρσινέλλα το δημοτικό συμβούλιο. 
Το αίτημα αυτό όμως του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση μίας δράσης που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, αποτέλεσε την αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η προοπτική αξιοποίησης του πάρκου, μετά την εξαίρεσή του από την διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.
Έτσι, η δημοτική αρχή κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης εάν και πότε σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, με τους αντιδημάρχους Φ. Βάββα και Γ. Αρλέτο αντίστοιχα να απαντούν, ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται και θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο μία συνολική πρόταση αξιοποίησης του Πάρκου εντός του Μαρτίου.
Ο κ. Βάββας τόνισε, ότι το Πάρκο θα αξιοποιηθεί με την ενίσχυση χρηματοδοτικών πηγών όπως είναι το «Πράσινο Ταμείο» και άλλες, ενώ ο κ. Αρλέτος ενημέρωσε το Σώμα, πως ο δήμος Ιωαννιτών έχει προσλάβει από το 2018 έναν αρχιτέκτονα μηχανικό και έναν μηχανικό περιβάλλοντος, που ετοιμάζουν τη συνολική πρόταση αξιοποίησης του Πάρκου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σχέδιο αξιοποίησης για το Πάρκο Πυρσινέλλα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6276501449200911162
Σχόλια
item