Θεσπρωτία: Κοπή πίτας και εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ενωσης Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Κοπή πίτας και εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ενωσης Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας  την Τρίτη  4  Φλεβάρη , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο στην Ηγουμενίτσα.
Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν εκτός τους συναδέλφους, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, αντιδήμαρχοι ,καθώς και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των συνταξιούχων των Δ.Υ. Θεσπρωτίας με επικεφαλής την πρόεδρο Βασιλική Τσεκούρα και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Λευτέρης Ντόστας
Από  την ΠΟΣ ΟΑΕΕ παραβρέθηκε ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της  Ομοσπονδίας μας ο οποίος στον χαιρετισμό του παρουσίασε τις θέσεις της ΣΕΑ για το Ασφαλιστικό.
Στην Γ.Σ. παρουσιάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. από τον πρόεδρο του Τάκη Πετσίνη, ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμεία Γιώργο Μπλέτσα και η έκθεση της Ε.Ε. από τον πρόεδρο της Σωτήρη Μητσέλο. Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους.
Η Γ.Σ αποφάσισε οι αρχαιρεσίες να γίνουν :
  1. Στις 17/02/2020 ημέρα Δευτέρα στο Δημαρχείο στο Φιλιάτι.
  2. Στις 18/02/2020 ημέρα Τρίτη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά.
  3. Στις 19/02/2020 ημέρα Τετάρτη στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
Στην συνέχεια εκλέχθηκε ομόφωνα η  Εφορευτική Επιτροπή.
Κατά την εκδήλωση κόπηκε και η πίτα για το 2020 και γίνανε χαιρετισμοί από τους φιλοξενούμενους.
Ηγουμενίτσα 04/02/2020
Το προεδρείο της Γ.Σ.
Ακολουθεί ο απολογισμός του προέδρου Τάκη Πετσίνη
Αγαπητοί συνάδελφοι
Από την μεριά του Δ.Σ. σας εύχομαι  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Υγεία και ευτυχία σε μας και τις οικογένειες μας.
Και το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για μας τους συνταξιούχους αφού οικονομικά δεν είδαμε καμιά βελτίωση.  Εξακολουθούν να είναι  καταργημένες οι  2 συντάξεις τον χρόνο  η 13η και η  14η  ,το αφορολόγητο παρέμεινε μειωμένο, ενώ το ΕΚΑΣ μειώνεται με στόχο την κατάργηση του. Εκείνο που καταφέραμε με τις κινητοποιήσεις μας , 160 γίνανε το 2018, είναι να μην μειωθούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις μας από την εφαρμογή του νόμου ΚΑΤΡΟΎΓΚΑΛΟΥ.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φοβούμενη την γενική κατακραυγή από τις μειώσεις μπροστά και στις εκλογές του 2019 ανέστειλε ορισμένες διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου.
Ο νόμος του ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ όμως δεν καταργήθηκε, απλά δεν μας αφαιρούν την «προσωπική διαφορά» μέχρι το 2022. Για αυτό ο αγώνας για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού αυτού νόμου πρέπει να συνεχιστεί. Όπως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας  για και για πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
Στα χρόνια που περάσανε έχουν πάρει από τις τσέπες μας 14 συντάξεις στον καθένα . Κάντε τον λογαριασμό.
Μακριά από μας η σκέψη του «περασμένα ,ξεχασμένα», και «τι να κάνουμε;» . Είναι χρήματα δικά μας, τα έχουμε ανάγκη  και τα διεκδικούμε.  Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας  να εμποδίσουμε την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών μέτρων. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας , να αγωνισθούμε  ενάντια σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Η πείρα από την μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει ότι ο μόνος αγώνας που δεν έχει αποτέλεσμα είναι αυτός που δεν γίνεται.
Η Ένωση μας  την χρονιά που πέρασε έκανε θετικά βήματα:
  1. Πήραμε μέρος σε όλες τις συσκέψεις και συγκεντρώσεις που οργάνωσε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας μέσα στα πλαίσια τη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) συνταξιούχων όπου συμμετέχουν οι αντίστοιχες πανελλαδικές μας ομοσπονδίες που αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ των κλάδων. Έτσι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. παρευρέθηκε σε Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα αρκετές φορές.
  2. Πήραμε μέρος στην κινητοποίηση που οργάνωσε η ΣΕΑ στα Γιάννενα στις 03/10/2020.(ημέρα των ηλικιωμένων)
  3. Συμμετείχαμε από κοινού με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και των Δημόσιων Υπαλλήλων στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΣΕΑ στην Αθήνα στις 14/12/2019. Στο οποίο και συμμετείχαμε με ένα λεωφορείο από την Θεσπρωτία.
  4. Η Ένωση μας εκτός από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φρόντισε και για την ψυχαγωγία μας . Οργάνωσε 3-μερη εκδρομή σε ΕΒΡΟ και Ανατολική Μακεδονία.
  5. Βοήθησε αναξιοπαθούντες συναδέλφους με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που έχει και από προσφορές εν ενεργεία συναδέλφων.
  6. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Μετέβη στην Πωγωνιανή και παρέδωσε υλικά που μας ζητήθηκαν για τα παιδιά , στην ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ.
  7. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε αναβαθμίσει στα γραφεία μας στην Ηγουμενίτσα  το computer και την σύνδεση μας με το internet. Έτσι  μπορούμε να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε καλύτερα τους συναδέλφους. Ήδη όσοι συνάδελφοι μας έχουν δώσει το αριθμό του κινητού τους έχουν λάβει μηνύματα για την σημερινή μας γενική συνέλευση. Παρακαλούμε να μας δώσετε και οι υπόλοιποι τα νούμερα των κινητών σας για ενημέρωση.
  8. Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2019 σε Παραμυθιά και Φιλιάτι  με πλήθος κόσμου. Το ίδιο και με μεγαλύτερη επιτυχία και φέτος.
  9. Κάναμε ξεχωριστές εκδηλώσεις επειδή θέλαμε να απευθυνθούμε σε περισσότερους συναδέλφους γιατί ξέρουμε ότι δύσκολα μετακινείται ο κόσμος σήμερα. Δηλαδή «Πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό αντί να πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών δείχνει ότι πράξαμε σωστά. Θα συνεχίσουμε έτσι με συσκέψεις κατά τόπους ελπίζουμε από κοινού και με τους Δ.Υ. και το ΙΚΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Το 2020 είναι χρονιά αρχαιρεσιών για την ΕΝΩΣΗ μας. Προτείνουμε να στηθεί κάλπη σε Φιλιάτες, Παραμυθιά  και Ηγουμενίτσα για να διευκολύνουμε τους συναδέλφους. Οι εκλογές θα γίνουν
17/02 ημέρα Δευτέρα στο Δημαρχείο στους Φιλιάτες,
18/02 ημέρα Τρίτη στο Δημαρχείο στην Παραμυθιά και
19/02 ημέρα Τετάρτη στο ΠΑΝΘΕΟΝ  στην Ηγουμενίτσα
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ..
Αγαπητοί συνάδελφοι
Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα όπως τονίσαμε στην αρχή.
Την χρονιά που πέρασε είχαμε εκλογές και κυβερνητική αλλαγή. Δεν φαίνεται όμως να έχουμε αλλαγή στην αντιασφαλιστική πολιτική. Για μας αλλαγή σημαίνει αναπλήρωση των απωλειών π.χ. να έλθουν οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδο , να δοθούν πάλι  οι συντάξεις που μας κλέψανε η 13η και η  14η.
Για μας δεν μπορεί να ισχύει το « ο γέγονε ,  γέγονε» , να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι τα δικά μας χρήματα που με χίλιες δυσκολίες τα βγάζαμε από το συρτάρι μας για να έχουμε ασφάλιση και παροχές στην υγεία ,για τα γηρατειά μας. Για αυτό και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.
Για αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, να ενημερωνόμαστε τακτικά από την ΠΟΣ.
Η ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. εκδίδει εφημερίδα , έχει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο . Να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις.
Να γράψουμε νέα μέλη στην Ένωση μας. Να συμμετέχουμε στην ζωή και δράση της ΕΝΩΣΗΣ μας. Να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική, να αγωνισθούμε μαζί με τις άλλες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ και Δημοσίων Υπαλλήλων στα πλαίσια της Πανελλαδικής ΣΕΑ.  
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τάκης Πετσίνης
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κοπή πίτας και εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ενωσης Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 569110162133593027
item