Γιάννενα: Τι τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση για το αγέννητο παιδί

Γιάννενα: Τι τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση για το αγέννητο παιδί

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία η εκδήλωση υπέρ της προστασίας της ζωής του αγέννητου παιδιού. 

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Μονή Δουραχάνης, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιωαννίνων, τον Σύλλογο Τριτέκνων Ιωαννίνων, την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, τον Ορθόδοξο Σύλλογο «Απόστολος Παύλος» και την Ενωμένη Ρωμηοσύνη σε συνεργασία με το πανελλήνιο κίνημα «Αφήστε με να ζήσω».

Στο πλαίσιό της, ο Γεώργιος Παναγόπουλος, καθηγητής δογματικής, τεκμηρίωσε δογματικά την ξεκάθαρη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά των εκτρώσεων. 


Επιπλέον, έκανε έκκληση για την έμπρακτη ηθική, ψυχολογική και υλική στήριξη εκ μέρους της Εκκλησίας των γυναικών που υφίστανται πίεση από τον περίγυρό τους, ώστε να μην καταφύγουν στην έκτρωση.

Η Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου, ιατρός, τεκμηρίωσε επιστημονικά το γεγονός ότι το γονιμοποιημένο ωάριο  είναι ζωντανός, νέος άνθρωπος σε εξέλιξη. 


Παρουσίασε με φωτογραφίες το έγκλημα της έκτρωσης και κατέληξε ότι είναι απαραίτητη η αγωγή των παιδιών από τη μικρή ηλικία στην εγκράτεια και στην σωφροσύνη. 

Τέλος, ο Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, τόνισε ότι η έκτρωση δεν είναι πολιτικό, κοινωνικό ή ατομικό  δικαίωμα σε κανένα νομικό κώδικα. 

Απλώς, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις (χαλαρές και ασαφείς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο),  δεν τιμωρείται.  
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τι τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση για το αγέννητο παιδί
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3305599472151308455
item