Γιάννενα: Βήμα- βήμα για την ίδρυση υδατοδρομίου Γιάννενα: Βήμα- βήμα για την ίδρυση υδατοδρομίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βήμα- βήμα για την ίδρυση υδατοδρομίου

Γιάννενα: Βήμα- βήμα για την ίδρυση υδατοδρομίου

Με σταθερά βήματα δείχνει να προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών την υπόθεση του υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, που αποτελεί προϋπόθεση για την έλευση υδροπλάνων στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να προχωρήσει στον ορισμό επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της γενικής υπηρεσίας «Υπηρεσίες παροχής Συμβούλου για την αδειοδότηση ίδρυσης του υδατοδρομίου λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων», στην ουσία δηλαδή να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης.

Αν και σε γενικές γραμμές υπήρξε συμφωνία για την ίδρυση υδατοδρομίου, εκφράστηκαν μια σειρά από ενστάσεις και προβληματισμοί, κυρίως από τις παρατάξεις «Ιωάννινα_2023» και «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».

Η Τατιάνα Καλογιάννη έθεσε το ερώτημα με ποια ιδιότητα υπεισέρχεται και λαμβάνει πρωτοβουλία για την αδειοδότηση ο δήμος Ιωαννιτών: ως Φορέας Διοίκησης, Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης Λιμένα», ως Φορέας Διαχείρισης Τουριστικού Λιμένα ή ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου. 

Αν και απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό και σε άλλα ζητήματα που έθεσε, δεν υπήρξε, η παράταξη «Ιωάννια_2023» συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης ίδρυσης υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις της και με ερωτηματικό εάν η τακτική της δημοτικής αρχής εξυπηρετεί με σωστό τρόπο, στον σωστό χρόνο τη διαδικασία αυτή.

Το θέμα της χωροθέτησης έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν πρέπει ο μελετητής να αποφασίσει εν λευκώ, αλλά να δοθούν κατευθύνσεις, με κύρια τη μη συγκέντρωση δραστηριοτήτων στο αστικό παραλίμνιο μέτωπο.

Ευχαριστίες για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, συγχαίροντας τις παρατάξεις.

«Θεωρούμε ότι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την ίδρυση και εν συνεχεία λειτουργία του υδατοδρομίου στην πόλη μας, το οποίο θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κατασκευή και λειτουργία μιας σύγχρονης υποδομής, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας, ενισχύοντας πρωτίστως τον τουρισμό, αλλά και πληθώρα άλλων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων» αναφέρει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βήμα- βήμα για την ίδρυση υδατοδρομίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5013576242071782436
Σχόλια
item