Γιάννενα: Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης Γιάννενα: Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης

Γιάννενα: Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης
Προχωράνε οι εργασίες ώστε σε ένα μήνα περίπου η Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να εγκατασταθεί στην  Παπαζόγλειο Σχολή. 
Ο πρόεδρος του Τμήματος Άγγελος Παπαγεωργίου προανήγγειλε ότι σύντομα  θα μπορεί να λειτουργεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.
«Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο που να είναι το κτίριο έτοιμο. Τον άλλο μήνα θα μπορούμε να έχουμε φοιτητές. 
Οι εργασίες, ωστόσο σε αυτό το ιστορικό κτίριο,  θα συνεχιστούν καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα κτίριο αναφοράς, ένα στολίδι», σημείωσε σε δηλώσεις του για να συνεχίσει λέγοντας ότι  η λειτουργία της σχολής θα αποτελέσει στην ουσία και ένα δρόμο σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη. «Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αστικά κέντρα» τόνισε.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει  μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές στο χώρο που μέχρι πρότινος στέγαζε νηπιαγωγεία, διαμορφώθηκαν τα πλαίσια για την πυρασφάλεια και έγιναν παρεμβάσεις σύμφωνα με προβλεπόμενα των αρμόδιων φορέων αφού το κτίριο είναι διατηρητέο και εκπονείται μελέτη για δικτυακή σύζευξη του Πανεπιστημίου.
Η λειτουργία του Τμήματος στο ιστορικό κέντρο θα προσδώσει νέα χαρακτηριστικά στο κέντρο δημιουργώντας έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόλο, που θα δίνει και νέα ταυτότητα στην πόλη. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6734973745640944107
Σχόλια
item