ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στον εσωκομματικό εμφύλιο - Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στον εσωκομματικό εμφύλιο - Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στον εσωκομματικό εμφύλιο - Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στον εσωκομματικό εμφύλιο - Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις εσωκομματικές αναταράξεις επιχείρησε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε στην Κουμουνδούρου καθώς έσπευσε να ανακοινώσει ότι το ανώτατο όργανο επιβεβαιώνει με... ομοφωνία την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο του προέδρου του κόμματος, για διεύρυνση...

Την ίδια ώρα όμως η Κουμουνδούρου σπρώχνει προς τα πίσω... τον εσωκομματικό διάλογο καθώς η Κεντρική Επιτροπή που επρόκειτο αρχικά να συνεδριάσει αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συνέλθει τελικά το διήμερο 15 και ‪16 Φεβρουαρίου με αποκλειστικό θέμα όπως ανακοινώθηκε την έγκριση του απολογισμού της!

Από τις εξελίξεις αυτές είναι σαφές ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει τους τόνους για τα εσωκομματικά ζητήματα. Ωστόσο το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος με τις ενστάσεις από τους «53» για την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ , την αντιπολιτευτική του τακτική, τα ανοίγματα στους «πασοκογενείς» μοιάζει εύθραυστο.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα η ηγεσία του κόμματος φρόντισε για μια ακόμη φορά να διακηρύξει ότι για όλα φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης που εμφανίζουν τον πλουραλισμό ως αδυναμία ή στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα κατά την εισήγησή του να κάνει έκκληση προς τα στελέχη να αποφεύγουν τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά και τις διαρροές προς τα ΜΜΕ...

Η ουσιαστική διαφορά για το δημοψήφισμα

Η ουσία της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος που έχει ανακοινωθεί για τις 5 Απριλίου. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένη στα δύο. 


Από τη μία όσοι συντάσσονται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το όνομα που θα προστεθεί δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ («Πράσινη Συμμαχία» είναι το επικρατέστερο). 

Από την άλλη, η μειοψηφία (53+, Σκουρλέτης, Βίτσας και άλλοι) θεωρεί ότι αλλαγή ονόματος μπορεί να αποφασιστεί μόνο στο Συνέδριο του Μαΐου και αντιπροτείνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις πολιτικές θέσεις.

Με δεδομένη τη μεγάλη απόσταση στις απόψεις των δύο πλευρών, αλλά και τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από την Κουμουνδούρου , η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στην Κεντρική Επιτροπή, με ανοιχτό το συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως για να αποφευχθεί και μια ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα αποτύπωνε τον διχασμό των στελεχών ή την υπαρξη μιας δομημένης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή προς το Οργανωτικό, με την οποία κατήγγειλαν εμμέσως πλην σαφώς θέμα αποκλεισμού τους από την κομματική δραστηριότητα.

Επίσης ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας περί επιθέσεων που δέχεται ο ίδιος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ sites.

Οι επίσημες ανακοινώσεις

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της ΚΕ και του προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την οργανωτική του ανασυγκρότηση», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος για τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος».

«Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η ΠΓ θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη τονίζεται, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».

Επίσης, η ΠΓ συζήτησε αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και ‪16 Φεβρουαρίου.

Τέλος, η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως πχ την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που, όπως αναφέρεται, θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο ‪Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου».
epirusblog.gr
5 of 5
ΣΥΡΙΖΑ: «Φρένο» στον εσωκομματικό εμφύλιο - Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4979905352105473229
Σχόλια
item