Στη «Πτέρυγα των Κουζουλών» στο Ακρωτήρι ο Πρωθυπουργός Στη «Πτέρυγα των Κουζουλών» στο Ακρωτήρι ο Πρωθυπουργός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στη «Πτέρυγα των Κουζουλών» στο Ακρωτήρι ο Πρωθυπουργός

Στη «Πτέρυγα των Κουζουλών» στο Ακρωτήρι ο Πρωθυπουργός
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα του Σαββάτου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων, υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της 115ΠΜ  της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η σύμβαση υπεγράφη με την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ» η οποία πραγματοποιεί δωρεά ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Για μια πρωτοποριακή προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος μίλησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η 115 Π. Μ. θα καταστεί πλήρως ενεργειακά αυτόνομη.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ γεναιόδωρη δωρεά που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. “Έχει μεγάλη σημασία να έχουμε ιδιώτες χορηγούς στις Ένοπλες Δυνάμεις”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, σημείωσε ότι προβλέπεται από την ΤΕΡΝΑ ένα σχέδιο εξοικονόμησης 400.000 ευρώ σε ετήσια βάση που θα αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού και μονάδων συσσώρευσης ενέργειας.
Αυτό σημαίνει , όπως είπε, ότι θα είναι το πρώτο στρατιωτικό αεροδρόμιο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, o Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Φλώρος και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Μπλιούμης
epirusblog.gr
5 of 5
Στη «Πτέρυγα των Κουζουλών» στο Ακρωτήρι ο Πρωθυπουργός
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6378855336647161201
Σχόλια
item