Θεσπρωτία: "Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί... Θεσπρωτία: "Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: "Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί...

Θεσπρωτία: "Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί...
"Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί. Καφενεία και καφετέριρες και ταβέρνες στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στην Παραμυθιάς και στους Φιλιάτες, στη Σαγιάδα, στην Πλαταριά, στα Σύβοτα, στην Πέρδικα, στη Γλυκή και σε άλλα χωριά έψησαν για το έθιμο και οι θαμώνες ήταν αρκετοί. 

Ο δήμος Ηγουμενίτσας οργάνωσε εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους  στην πλατεία Δημαρχείου.

Έγινε τσίκνισμα με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά, αλλά και ξεφάντωμα με αποκριάτικη μουσική και λάτιν ρυθμούς από τις μαζορέτες με την επιμέλεια dj. 

Δεν έλειψαν και οι χοροί ελληνικών παραδοσιακών χορών με δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα. Τα παιδιά κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, ζωγραφησαν και ζωγραφίστηκαν, αλλά και συμμετείχαν  στα παραδοσιακά παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες, διελκυστινδα και τα μήλα) και στο μίνι παιδότοπο.

Στους Φιλιάτες ο δήμος οργάνωσε εκδήλωση στην κάτω πλατεία, με σουβλάκια και χορό, ενώ στην Παραμυθιά προσφέρθηκαν, στο χώρο της λαϊκής αγοράς, σουβλάκια και λουκάνικα στα μέλη του ΚΑΠΗ. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: "Τσικνοπέμπτησαν" για τα καλά οι Θεσπρωτοί...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 844815434556802880
Σχόλια
item