Γιάννενα: «Ανάσα» για τις εισαγωγές στις δομές Πρόνοιας Γιάννενα: «Ανάσα» για τις εισαγωγές στις δομές Πρόνοιας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Ανάσα» για τις εισαγωγές στις δομές Πρόνοιας

Γιάννενα: «Ανάσα» για τις εισαγωγές στις δομές Πρόνοιας
Μία σημαντική ανάσα στη δυνατότητα συνέχισης των εισαγωγών στις δομές των Ιωαννίνων και των Φιλιατών αντίστοιχα έδωσε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να παρατείνει τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020.
Η απόφαση αυτή δεν λύνει το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει με τις τεράστιες ανάγκες στην Ήπειρο και ευρύτερα, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη έναν παράγοντα αποφόρτισης των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται σε περιφερειακό επίπεδο και όχι μόνο.
Οι εισαγωγές θα γίνονται περιοδικά και όχι μαζικά, σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά όπως ανέφερε η κα Τσολάκη το πρόβλημα που παρουσιάζεται, θα διογκωθεί.
Το κύριο ζητούμενο βέβαια είναι τι θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά, όταν θα λήξει και η περίοδος της παράτασης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού με την κα Τσολάκη να τονίζει πως το υπουργείο δεσμεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης νέου επικουρικού προσωπικού, ενώ αναμένονται και εργαζόμενοι από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Από την πλευρά της η Ελένη Κλείτσα, προϊσταμένη του Τμήματος Χρονίων Πασχόντων του Κέντρου αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού το τελευταίο διάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα το Κέντρο να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
«Μακάρι να είχαμε 100 κλίνες για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Δυστυχώς όμως το προσωπικό δεν επαρκεί και η παράταση αυτή ήταν απλώς ένα παράθυρο, για να εξυπηρετήσουμε κάποιες άμεσες ανάγκες εισαγωγών. 
Οι ανάγκες είναι τεράστιες όχι μόνο στην πόλη ή στην Ήπειρο, αλλά και εκτός Ελλάδας, από όπου δεχόμαστε αιτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ανάσα» για τις εισαγωγές στις δομές Πρόνοιας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7499259131697993242
Σχόλια
item