Ήπειρος: Χρυσοχοίδης - "Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου" Ήπειρος: Χρυσοχοίδης - "Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Χρυσοχοίδης - "Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου"Ήπειρος: Χρυσοχοίδης - "Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου"Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στα Ιωάννινα στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους αστυνομικούς Διοικητές της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είπε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός, δόθηκαν κατευθύνσεις όσο αφορά την πολιτική και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

​«Η Ήπειρος ακουμπάει στην μεθόριο και ο στόχος μας είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο έλεγχος όλων των παράνομων διακινήσεων ώστε να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς. Η ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

"Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. 
Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

​Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το δεύτερο τμήμα του σχεδίου θα αναπτυχθεί στα αστικά κέντρα. Πρέπει να βελτιωθεί κι εκεί η ασφάλεια, οι άνθρωποι πρέπει να είναι ασφαλείς, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Χρυσοχοίδης - "Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου"
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 559941513917116084
Σχόλια
item