Γιάννενα: Στάσεις εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων Γιάννενα: Στάσεις εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στάσεις εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Γιάννενα: Στάσεις εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στις  αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.),  συνεχίζει από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Πέμπτη 20  Φεβρουαρίου 2020 δίωρες Στάσεις Εργασίας κατά τις ώρες 09:00-11:00  π.μ. 

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί  Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση  κοινού και δικηγόρων).  

Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την  πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση  μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. 

Χαρακτηριστικότερα αυτών των  προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και  ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να  υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές  (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη  μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). 

Τα  παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες  πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές  εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και  χρημάτων. 

Με τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι διεκδικούν: 

1. ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), 

2. ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που τους χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους 

3. ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ 

4. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

5. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους. 

6. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. 

7. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες, (ένταξη στο solon.gov.gr, την Ψηφιακή Πύλη Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης O.Σ.Δ.Δ.Y. , εκσυγχρονισμός τηλεφωνικών κέντρων μέσω της ένταξης στο “ ΣΥΖΕΥΞΙΣ “ ) 

8. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

9. ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. 10. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ λόγω της επιβάρυνσης που έχουν δεχτεί από την ελλιπή διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος 

Με τον αγώνα τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι: 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο Σ.Δ.Υ.Ι. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στάσεις εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8320835606126827087
Σχόλια
item