Γιάννενα: «Κυνηγητό» για σταθμεύσεις σε πεζόδρομους και θέσεις ΑμεΑ

Γιάννενα: «Κυνηγητό» για σταθμεύσεις σε πεζόδρομους και θέσεις ΑμεΑ

«Σαφάρι» για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κατάληψης των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από αυτοκίνητα, καθώς και των ειδικών θέσεων ΑμεΑ, έχει ξεκινήσει η Τροχαία Ιωαννίνων, με τα τσουχτερά πρόστιμα να οδηγούν την πλειοψηφία των οδηγών σε συμμόρφωση.

Η απόδοση των πεζόδρομων στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, που έχει δώσει αντίστοιχες κατευθύνσεις στις διευθύνσεις Τροχαίας, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών.

Τις τελευταίες ημέρες, όπως θα γίνει και τις επόμενες, άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας Ιωαννίνων βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να βεβαιώσουν παραβάσεις σε όποιους επιλέξουν τον… εύκολο δρόμο της στάθμευσης σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια, αλλά και σε όσους δε σεβαστούν ταΑμεΑ και καταλάβουν θέσεις στάθμευσης χωρίς να διαθέτουν την ειδική άδεια.

Την ίδια ώρα, βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπιση της διπλοστάθμευσης σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, σύμφωνα με τον διοικητή του τμήματος Τροχαίας Γιώργο Αζέλη. 

Μάλιστα, οι συνήθεις δικαιολογίες που ακούν οι τροχονόμοι από τους οδηγούς είναι του «…ενός λεπτού», όμως, σε κάθε περίπτωση, η διπλοστάθμευση εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και αποτελεί δείγμα μη σεβασμού των υπολοίπων οδηγών.

«Οι παρεμβάσεις μας είναι καθημερινές για το θέμα αυτό, υπάρχει συμμόρφωση σε κάποιο βαθμό, αλλά ζητούμε για μια ακόμη φορά τη συνεργασία όλων των οδηγών. Δεν είναι θέμα της τροχαίας, είναι θέμα σεβασμού των συμπολιτών μας», σημείωσε ο κ. Αζέλης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Κυνηγητό» για σταθμεύσεις σε πεζόδρομους και θέσεις ΑμεΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8763064324141317305
item