Σάλος με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

Σάλος με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όταν έγινε γνωστό πως καθηγητής πουλούσε ανατυπωμένες σημειώσεις, έναντι 8 ευρώ, στους φοιτητές του.

Ο καθηγητής δίδασκε με σύμβαση στο μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία  στο χειμερινό εξάμηνο ενώ ο καθηγητής είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. 

Η δράση του καθηγητή στα Ιωάννινα έγινε γνωστή γρήγορα. Πρόλαβε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οπως αναφέρει το epirusnews.eu Θέση στις καταγγελίες περί πώλησης σημειώσεων σε φοιτητές από συγκεκριμένο καθηγητή πήρε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες παγώνει και η σύμβαση του συγκεκριμένου διδάσκοντα που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Ζητούν απομάκρυνση του καθηγητή από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όπως αναφέρει το ethnos.gr θέση για το πρωτοφανές περιστατικό πήρε και η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζοντας ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές» ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος. 

Παρά ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Σάλος με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 214783599769365709
item