Κορωνοϊός: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess -Οι 3 μολυσμένοι i Κορωνοϊός: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess -Οι 3 μολυσμένοι i | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess -Οι 3 μολυσμένοι i

Κορωνοϊός: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess -Οι 3 μολυσμένοι  i

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επαναπάτρισε οκτώ ρώσους επιβάτες, τρεις από τους οποίους έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε καραντίνα στο ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.

Τρεις θετικοί στον κορωνοϊό

«Οκτώ ρώσοι πολίτες, τρεις από τους οποίους είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό κατά την παραμονή τους στο πλοίο, επέστρεψαν στη Ρωσία» με αεροπλάνο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, δήλωσε η Τατιάνα Γκαλικόβα, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδια για την Υγεία.

Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν είχε πλέον στο έδαφός της ασθενείς του νέου κορωνοϊού αφού την περασμένη εβδομάδα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι μοναδικοί δύο ασθενείς, αμφότεροι κινέζοι υπήκοοι.

«Οι άλλοι ρώσοι πολίτες αρνήθηκαν» να μεταφερθούν, διευκρίνισε η Γκαλίκοβα, την οποία επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ συνολικά 24 Ρώσοι περιλαμβάνονταν μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess.

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊου

Οι οκτώ επιβάτες που επαναπατρίσθηκαν, καθώς και αυτοί που τους απομάκρυναν, «θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε εξειδικευμένο ίδρυμα» στην πόλη Καζάν (Βόλγας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Όλοι οι συμπατριώτες μας που επέστρεψαν από τη Ρωσία είναι καλά», διαβεβαίωσε η Γκαλίκοβα υπογραμμίζοντας πως οι τρεις Ρώσοι που διαγνώθσηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό έχουν «την ελαφρά μορφή της ασθένειας, χωρίς έντονα συμπτώματα ούτε περιπλοκές».

«Ούτε η υγεία τους ούτε αυτή των μελών των οικογενειών τους κινδυνεύουν», δήλωσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess -Οι 3 μολυσμένοι i
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2843307230076509899
Σχόλια
item