Σε Τακτική υπηρεσία Τέθηκαν τα Κυπριακά ΜΕΑ …Της «470 ΜΜΕΑ» της Εθνικής Φρουράς Σε Τακτική υπηρεσία Τέθηκαν τα Κυπριακά ΜΕΑ …Της «470 ΜΜΕΑ» της Εθνικής Φρουράς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε Τακτική υπηρεσία Τέθηκαν τα Κυπριακά ΜΕΑ …Της «470 ΜΜΕΑ» της Εθνικής Φρουράς

Σε Τακτική υπηρεσία Τέθηκαν τα Κυπριακά ΜΕΑ …Της «470 ΜΜΕΑ» της Εθνικής Φρουράς
Σε Τακτική υπηρεσία τέθηκαν ήδη τα 4 Κυπριακά μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη απο την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς στην νεοσύστατη 470 Μοίρα
Τα ΜΕΑ AEROSTAR επιχειρούν από την νεοσύστατη 470 Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (470 ΜΜΕΑ) της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων στο «οπλοστάσιο» της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εποπτεία της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και την παρακολούθηση των παράνομων τουρκικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ισραηλινής κατασκευής με την ονομασία Aerostar Tactical UAVs την ισραηλινή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών/αεροναυπηγικής με την ονομασία Aeronautics. Η Κυπριακή Δημοκρατία αγόρασε ήδη 4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η αεροναυπηγική κατασκευαστική εταιρεία αναφέρει πως τα drone της έχουν ήδη καταγράψει πάνω από 250 χιλιάδες ώρες λειτουργίας χρόνου πτήσης σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το UAV που λειτουργεί με καύσιμο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί αυτόματα. Μπορεί επίσης να πλοηγηθεί σε περιοχές όπου ενδέχεται να παρεμποδίζονται τα σήματα GPS.
Το Aerostar έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, με αντοχή πτήσης έως και 12 ωρών πτήσης άνω των 250 χιλιομέτρων. Το UAV μπορεί να φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο τα 18 χιλιάδες πόδια ενώ έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών.
Το ωφέλιμο φορτίο του μη Επανδρωμένου αεροσκάφους μπορεί να μεταφέρει διαφόρου τύπου όργανα όπως δείκτες λέιζερ, ραντάρ συνθετικής διάτρησης (SAR), υπέρυθρους αισθητήρες και άλλα.
epirusblog.gr
5 of 5
Σε Τακτική υπηρεσία Τέθηκαν τα Κυπριακά ΜΕΑ …Της «470 ΜΜΕΑ» της Εθνικής Φρουράς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9063830298762852169
Σχόλια
item