Αναποφάσιστοι οι Αμερικανοί για την αθώωση του Τραμπ- Υπέρ το 43%, κατά το 41%

Αναποφάσιστοι οι Αμερικανοί για την αθώωση του Τραμπ- Υπέρ το 43%, κατά το 41%

Αναποφάσιστοι είναι οι Αμερικανοί για την αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ από την Γερουσία, για την υπόθεση με την Ουκρανία.

Ο Τραμπ αθωώθηκε οριακά και στις δύο κατηγορίες που του πρόσαψε η Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως οι πολίτες της χώρας εμφανίζονται προβληματισμένοι για την απόφαση αυτή.

Σε δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο Ipsos και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το 43% των ανθρώπων που συμμετείχαν, τάχθηκαν υπέρ της απόφασης της Γερουσίας, ενώ αντίθετα, το 41% των ερωτηθέντων εναντιώθηκε στην αθώωση του μεγιστάνα. Την ίδια ώρα, το 17% περίπου απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο.

Θεωρούν ένοχο τον Τραμπ ένας στους δύο Αμερικανούς

Ωστόσο, το 48% του δείγματος έκρινε ότι ο Τραμπ «πιθανόν είναι ένοχος» για όσα του πρόσαψαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τον παρέπεμψαν σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και απλά «η Γερουσία τον προστατεύει», ενώ το 39% συμφώνησε με τη θέση ότι «πιθανόν είναι αθώος» και «η Γερουσία έλαβε τη σωστή απόφαση να τον αθωώσει».

Τα αποτελέσματα μοιάζουν να υποδεικνύουν πως μέρος του δείγματος έχει πειστεί από το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων πως ακόμη κι αν ο Τραμπ έκανε κάτι ανάρμοστο, δεν ήταν τέτοιας τάξεως που να καθιστά δικαιολογημένη την καθαίρεσή του.

Η έρευνα σε δείγμα 1.006 Αμερικανών ψηφοφόρων, που έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±4% έγινε αφού η Γερουσία ενέκρινε με 52 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά την απαλλαγή του Τραμπ από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και με 53 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά την απαλλαγή του από την κατηγορία της παρακώλυσης της έρευνας και άρα της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου. 

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ ήταν το μοναδικό στέλεχος του GOP που τάχθηκε υπέρ της καταδίκης του Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας. Κανένα στέλεχος των Δημοκρατικών δεν ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του προέδρου για κάποια από τις κατηγορίες.



epirusblog.gr
5 of 5
Αναποφάσιστοι οι Αμερικανοί για την αθώωση του Τραμπ- Υπέρ το 43%, κατά το 41%
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5926049820324838910
item