Γιάννενα: Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων - Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου Γιάννενα: Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων - Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων - Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

Γιάννενα: Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων - Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ  6:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα. Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματά τους που εκπορεύονται κατευθείαν από το υπ. Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Οι κυβερνητικές απάτες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η "χωρίς τέλος" αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων, αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Πιο συγκεκριμένα: Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις μόνο για το 2020 θα είναι πάνω από 1δις ευρώ.
Οι όποιες αυξήσεις ψίχουλα στις επικουρικές ή σε μια μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις προσαρμογές στα ποσοστά αναπλήρωσης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το μαχαίρι που πέφτει από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και του επιδόματος της "13ης σύνταξης". Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα δουν μειώσεις μέσα στο 2020.
Η κυβέρνηση ενταφιάζει τη 13η και 14η σύνταξη. Καθεστώς που όσο συνεχίζεται ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα!
Κατοχυρώνεται η λογική του "προσδόκιμου ορίου ζωής" για να ανοίξει το δρόμο για την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης ως και τα 70 χρόνια!!!
Ένας νέος άνθρωπος με όλες αυτές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης θα πρέπει να δουλεύει δυο ζωές για να καλύψει τα ανώτερα όρια συνταξιοδότησης αλλιώς θα πρέπει να βολευτεί με τα 345/380 ευρώ της "εθνικής σύνταξης"

Αυτή είναι και η πολιτική που χτυπά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!
Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει συνέδριο παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 18:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων - Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8664596761190223439
Σχόλια
item