Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα σε Μαλαισιανό -Σε καραντίνα 241 Αυστραλοί και 950 Βιετναμέζοι

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα σε Μαλαισιανό -Σε καραντίνα 241 Αυστραλοί και 950 Βιετναμέζοι

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού σε πολίτη της χώρας.

Πρόκειται για έναν 41χρονο πολίτη Μαλαισίας που βρέθηκε στη Σιγκαπούρη από τις 16 έως τις 23 Ιανουαρίου. Εκεί είχε συναντήσεις με συναδέλφους του από την Κίνα, ένας εκ των οποίων προερχόταν από την Ουχάν. 

Επέστρεψε στη Μαλαισία στις 23 Ιανουαρίου και στις 29 Ιανουαρίου μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου και έλαβε θεραπεία γιατί είχε πυρετό και βήχα. Στις 2 Φεβρουαρίοιυ μεταφέρθηκε στο ungai Buloh Hospital και μπήκε σε καραντίνα. Προχθές, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ένας άνδρας από την Ουχάν που βρισκόταν υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο της Μαλαισίας, ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό. Συνολικά τα κρούσματα στη Μαλαισία είναι 10 (9 Κινέζοι, ένας Μαλαισιανός).

Καραντίνα για τον κορωνοϊό σε 241 Αυστραλούς

Στην Αυστραλία συνολικά 239 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν θεωρείται ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, με εξαίρεση δύο που υπάρχουν «πολύ μικρές» πιθανότητες να έχουν μολυνθεί, δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Οι 241 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Κίνα θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες στο νησί των Χριστουγέννων, στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Κρούσμα κορωνοϊού και στο Βιετνάμ -950 σε καραντίνα

Το Βιετνάμ επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα του νέου κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε εννέα.

Εξάλλου οι αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 950 Βιετναμέζους που επέστρεψαν από την Κίνα. Όλοι τους θα παραμείνουν στην απομόνωση σε δύο στρατόπεδα έξω από το Ανόι επί τουλάχιστον 14 ημέρες.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι το διασυνοριακό εμπόριο με την Κίνα «δεν ενθαρρύνεται», ενώ την Κυριακή επεσήμανε ότι θα απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα.



epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα σε Μαλαισιανό -Σε καραντίνα 241 Αυστραλοί και 950 Βιετναμέζοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 991454788489598726
item