Δυο ανήλικοι και μια γυναίκα πίσω από 23 κλοπές στην Τρίπολη

Δυο ανήλικοι και μια γυναίκα πίσω από 23 κλοπές στην Τρίπολη

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας που είχε σκοπό την διάπραξη πλήθους διαρρήξων σε καταστήματα και οχήματα στην Τρίπολη και κοινότητες του ομώνυμου Δήμου, έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι συνέλαβαν μια 29χρονη γυναίκα και δύο ανήλικους και αναζητούν άλλα πέντε μέλη της.

Στη σπείρα, που δρούσε από τις 26 του περασμένου Δεκεμβρίου, είχαν «στρατολογηθεί» τουλάχιστον άλλοι πέντε άνδρες ηλικίας 18 ως 53 χρόνων και ένας ακόμη ανήλικος, αλλά περιλαμβάνονται και άλλοι συνεργοί τους, άγνωστοι προς το παρόν. 


Η γυναίκα και οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν διέρρηξαν ένα όχημα στην Τρίπολη και άρπαξαν μία τσάντα που είχε μέσα παπούτσια και προσωπικά αντικείμενα.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Ασφάλεια, όμως, προέκυψε ότι στο διάστημα της δράσης της η σπείρα είχε κλέψει εννέα οχήματα από τα οποία βρέθηκαν επτά και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Επιπλέον, τα μέλη της διέπραξαν δύο διαρρήξεις και έξι απόπειρες διαρρήξεων σε οχήματα και άλλες τέσσερις διαρρήξεις και μία απόπειρα σε καταστήματα από τα οποία έκλεψαν χρήματα και μια ηλεκτρονική συσκευή που βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο της.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και αρκετά διαρρηκτικά εργαλεία και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, η οποία περιλαμβάνει την 36χρονη μητέρα του ενός ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του. 


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης ο οποίος τους άσκησε διώξεις και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών συνεχίζεται.
epirusblog.gr
5 of 5
Δυο ανήλικοι και μια γυναίκα πίσω από 23 κλοπές στην Τρίπολη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9136660129659790799
item