Νίκη Κεραμέως: Ανά 2 αντί για 3 χρόνια θα ανανεώνονται οι πίνακες εκπαιδευτικών Νίκη Κεραμέως: Ανά 2 αντί για 3 χρόνια θα ανανεώνονται οι πίνακες εκπαιδευτικών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νίκη Κεραμέως: Ανά 2 αντί για 3 χρόνια θα ανανεώνονται οι πίνακες εκπαιδευτικών

Νίκη Κεραμέως: Ανά 2 αντί για 3 χρόνια θα ανανεώνονται οι πίνακες εκπαιδευτικών

Νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών κάθε 2 χρόνια αντί για 3 που ισχύει σήμερα, προανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η ρύθμιση σύμφωνα με την ίδια θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή σύντομα και αφορά κατ' ουσίαν τους πίνακες με τα προσόντα και την οικογενειακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό προσλήψεων ή για την τοποθέτησή τους ως αναπληρωτές.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι με την ίδια ρύθμιση θα επανέλθει και η διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών της χώρας και είχε καταργηθεί με νόμο του πρώην Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Ορέστης Καλογήρου Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ

Σε ό, τι αφορά στην έγκριση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του Ορέστη Καλογήρου ως νέου Προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ. η Νίκη Κεραμέως μίλησε για μία νέα εποχή στον Οργανισμό και τη μετατροπή του από γραφειοκρατικό βραχνά σε ένα καίριο εργαλείο εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η ίδια χαιρέτισε το διορισμό του νέου Προέδρου διακομματικά με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης πέραν της κυβερνώσας πλειοψηφίας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καλογήρου κατέθεσε ήδη τις προτάσεις του για τη μετάβαση το ΔΟΑΤΑΠ στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την καταλυτική συμβολή του στην ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της νέας γενιάς.


epirusblog.gr
5 of 5
Νίκη Κεραμέως: Ανά 2 αντί για 3 χρόνια θα ανανεώνονται οι πίνακες εκπαιδευτικών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1645459917727760743
Σχόλια
item