Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα

Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα

Την ένταξη επιπλέον 17.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα παροχής κοινωνικού μερίσματος, έως το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για δικαιούχους που είχαν αποκλειστεί λόγω λαθών και παραλείψεων κατά την πρώτη διανομή αλλά προέκυψε από την διαδικασία ενστάσεων και επανεξέτασης των αιτήσεων ότι δικαιούνται το επίδομα.


Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος πρόκειται για δικαιούχους που έκαναν τα εξής λάθη:

-δεν είχε δηλωθεί ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση

-είχε υποβληθεί εκπρόθεσμα κάποια φορολογική δήλωση των τελευταίων 7 ετών

-η αίτηση υποβλήθηκε από το εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα

- είχε δηλωθεί λάθος IBAN

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση επί της κύρωσης της ΠΝΠ για το κοινωνικό μέρισμα του 2019 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε: «17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι και γι’ αυτούς τους λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαιώνω ότι έως τέλος Φεβρουαρίου θα το λάβουν».

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του 2019 κατέστη δυνατή χάρη στη συνετή διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κατάφερε να αυξήσει το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων.

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είχε αφήσει ούτε ένα ευρώ για μέρισμα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου επειδή νόμιζε ότι με πρακτικές άλλων εποχών θα περιόριζε την έκταση της εκλογικής του ήττας.
epirusblog.gr
5 of 5
Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8915367830478650973
Σχόλια
item