Ανθρωπος του Marree: Το γεωγλυφικό θα αποκτήσει χρώμα -Το μυστήριο της προέλευσής του [εικόνα] Ανθρωπος του Marree: Το γεωγλυφικό θα αποκτήσει χρώμα -Το μυστήριο της προέλευσής του [εικόνα] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανθρωπος του Marree: Το γεωγλυφικό θα αποκτήσει χρώμα -Το μυστήριο της προέλευσής του [εικόνα]

Ανθρωπος του Marree: Το γεωγλυφικό θα αποκτήσει χρώμα -Το μυστήριο της προέλευσής του [εικόνα]

Μια νέα αεροφωτογραφία του Ανθρώπου του Marree, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια σύγχρονης τέχνης, έδωσε στην δημοσιότητα η NASA.

Ένας πιλότος ανακάλυψε το μυστηριώδες γεωγλυφικό μήκους 3,5 χιλιομέτρων και έκτοτε έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή. 

Χαραγμένο σε ένα οροπέδιο της Νότιας Αυστραλίας, το έργο τέχνης εικονίζει έναν κυνηγό που κρατά κάτι που μοιάζει με ραβδί στο αριστερό του χέρι και κανείς μέχρι σήμερα, δεν ξέρει πώς έχει γίνει.

Το νέο φιλόδοξο σχέδιο μιας ομάδας ντόπιων κατοίκων

Ο άνθρωπος του Marree (πήρε το όνομά του από την γειτονική πόλη), απέκτησε νέα ζωή όταν μια ομάδα ατόμων αποφάσισε να ξαναχαράξει τις γραμμές του σχεδίου του, τον Αύγουστο του 2016, προκειμένου να διατηρηθεί για όσο περισσότερο χρόνια γίνεται. 

Και τώρα, η NASA, μοιράζεται μία φωτογραφία που ελήφθη τον Ιούνιο, δείχνοντας την επιτυχία των προσπαθειών τους.


Αεροφωτογραφία του Ανθρώπου του Marree που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA

Οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας ακριβείς συντεταγμένες GPS, έσκαψαν αυλάκια, σχεδιασμένα για να παγιδεύουν το νερό και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της βλάστησης, ελπίζοντας πως το γεωγλυφικό θα πρασινίσει με την πάροδο του χρόνου, όπως αναφέρει η NASA.

Το μυστήριο της προέλευσής του

Πολλοί προσπάθησαν να ανακαλύψουν την προέλευση του Ανθρώπου του Marree. Το Cnn είχε αναφέρει στο παρελθόν πως ο Ντικ Σμιθ, ο ιδρυτής της Dick Smith Electronics αποφάσισε να λύσει το μυστήριο το 2016, και επί δύο χρόνια η ομάδα του πρτοσπάθησε να συγκεντρώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε. 

Ο ίδιος πίστευε πως είχε γίνει επαγγελματικά, και το 2018, πρόσφερε αμοιβή 5.000 αυστραλιανών δολαρίων για όσους είχαν πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του. 

Κανείς δεν εμφανίστηκε, αλλά μερικοί πιστεύουν πως έγινε από έναν καλλιτέχνη που ζει στο Alice Springs, αν και άλλα στοιχεία δείχνουν πως ο δημιουργός του θα μπορούσε να είναι Αμερικανός. 

Ανεξάρτητα από όλα αυτά πάντως, το μυστήριο του Ανθρώπου του Marree εξακολουθεί να ζει.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανθρωπος του Marree: Το γεωγλυφικό θα αποκτήσει χρώμα -Το μυστήριο της προέλευσής του [εικόνα]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4138788701122859271
Σχόλια
item