Mια παράλογη κατάληψη: Λίγοι φοιτητές κρατούν κλειστή την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης -Αν και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους! Mια παράλογη κατάληψη: Λίγοι φοιτητές κρατούν κλειστή την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης -Αν και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Mια παράλογη κατάληψη: Λίγοι φοιτητές κρατούν κλειστή την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης -Αν και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους!

Mια παράλογη κατάληψη: Λίγοι φοιτητές κρατούν κλειστή την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης -Αν και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους!

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) αν και το ΔΣ και η διευθύντρια επίλυσαν τα αιτήματά τους με τη συνέργεια τριών υπουργείων. Στον σύλλογο των φοιτητών υπάρχει σχίσμα με λίγους να παραμένουν μέσα στη σχολή.

Εδώ και χρόνια η ΚΣΟΤ ήταν ένα καζάνι που έβραζε κυρίως εξαιτίας του διαδρονικού προβλήματος με τις συμβάσεις για την πρόσληψη προσωπικού.

Το ΔΣ που ανέλαβε ακριβώς πριν από τρεις μήνες εκλήθη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και όντως σε χρόνο ρεκόρ έδωσε λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν. Και όμως κάποιοι φοιτητές παραμένουν κλεισμένοι μέσα στη Σχολή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν μαθήματα ούτε η οποιαδήποτε διοικητική πράξη!

Μια κατάληψη χωρίς αιτήματα προς διευθέτηση

Το ΔΣ και η διευθύντρια της ΚΣΟΤ, κάνοντας αγώνα δρόμου για την λειτουργία της σχολής και μετά από συναντήσεις και ενημέρωση των φοιτητών, αποφάσισαν αργά σήμερα να εκδώσουν μια ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν και να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον της σχολής που παραμένει υπό ομηρεία από λίγα άτομα σε σχέση με την πλειοψηφία των σπουδαστών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του (11/10/2019) σε συνεργασία με τη Διευθύντρια  της σχολής και με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προέβη  σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των πολλών εκκρεμοτήτων που είχαν μείνει ανοικτές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και  δυσχέραιναν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν, με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων, ταχύτερα μάλιστα από τον αναμενόμενο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, οι σπουδαστές της ΚΣΟΤ εγκαίρως ενημερώθηκαν για τις ενέργειες αυτές, καθώς και για μια σειρά από λοιπά μέτρα που η Διοίκηση έχει δρομολογήσει για την βελτίωση των συνθηκών των ίδιων των σπουδαστών στη Σχολή. 

Εντούτοις ο σύλλογος σπουδαστών, το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου προέβη σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της Σχολής, παρεμποδίζοντας την είσοδο τόσο των σπουδαστών όσο και των εργαζομένων  στα γραφεία τους, παρακωλύοντας, κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία της Σχολής και διακόπτοντας το θετικό κλίμα διαλόγου που είχε αναπτυχθεί μεταξύ της Διοίκησης  και των σπουδαστών.

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις

Άμεσα, το πενταμελές συμβούλιο του συλλόγου των σπουδαστών ενημερώθηκε δια ζώσης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και την Διευθύντρια ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών είχε ολοκληρωθεί, αίτημα που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους αποτελούσε τον βασικό λόγο για την ικανοποίηση του οποίου προέβησαν σε κατάληψη των χώρων της Σχολής οπότε και ενημερώθηκαν ότι έχουν διευθετηθεί τα αιτήματά τους.

Περαιτέρω, την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, το απόγευμα ο Πρόεδρος, μέλη του ΔΣ και η Διευθύντρια της Σχολής  συναντήθηκαν εκ νέου  με τους σπουδαστές, οι οποίοι συνέχιζαν την κατάληψη της Σχολής και ενημέρωσαν ότι ολοκληρώθηκε  και η ανάρτηση της προκήρυξης στο διαδικτυακό τόπο της Σχολής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι  οι σπουδαστές θα πρέπει πλέον να αποχωρήσουν, ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή και να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων.

Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα;

Σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, δυστυχώς, παρά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους,    μια ομάδα σπουδαστών συνεχίζει την κατάληψη των χώρων της Σχολής, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς τα  πραγματικά κίνητρα της κατάληψης. 

Οι μαθητές του φυτωρίου και οι σπουδαστές που, πλέον, επιθυμούν την άμεση επαναλειτουργία της Σχολής,  δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους  και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διεκπεραίωση   σημαντικών  διοικητικών και οικονομικών θεμάτων βλάπτοντας έτσι  την ίδια τη Σχολή, τα συμφέροντα της οποίας  επικαλούνται ότι προασπίζουν οι συμμετέχοντες στην κατάληψη.

Η Διοίκηση της Σχολής ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης  ώστε η Σχολή να επανέλθει στην κανονική της λειτουργία. Επισημαίνει δε,  ότι για οποιαδήποτε οικονομική, διοικητική ή και υλική ζημία προκύψει στη Σχολή και στο σύνολο των εγκαταστάσεων αυτής, την ευθύνη- έναντι του νόμου-  φέρουν ακέραια,  οι σπουδαστές που συνεχίζουν αναιτιολόγητα  να συμμετέχουν σε κατάληψη των δημοσίων χώρων της Σχολής».

epirusblog.gr
5 of 5
Mια παράλογη κατάληψη: Λίγοι φοιτητές κρατούν κλειστή την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης -Αν και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους!
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8588474140354971178
Σχόλια
item