Δείτε Live- Μητσοτάκης: Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα

mitsotakis_main1

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. 



H ομιλία του κ.Μητσοτάκη ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, καθώς απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπραο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει ως «υπεύθυνο για το χάος στο ποδόσφαιρο». «Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο με το ποδόσφαιρο», είπε ο κ.Μητσοτάκης.  


Όπως είπε ο πρωθυπουργός με την νομοθετική παρέμβαση θα τιμωρείται μια ομάδα που παρανομεί, αλλά δεν θα εξοντώνεται. 


Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προχώρησε στην απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός μιας ομάδας και όχι ως εκπρόσωπος του λαού. «Δεν μπορεί να ποδοσφαιρική αντιπαράθεση να γίνει κοινωνική». Παράλληλα, επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επέλεξαν την αποχή.


Ο κ.Μητσοτάκης είπε: 

Προτιμώ να περνώ δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για τα δημοψηφίσματα, το κλείσιμο τραπεζών και το πως οδήγησα την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σε αυτό το αξίωμα όλοι περνάμε δύσκολες ώρες αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα απο το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε απο το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή καλό είναι να το αντιληφθείτε και να σταματήσετε να παρουσιάζετε μια εικόνα της χώρας που φαντάζεται μόνο το δικό σας μυαλό.

Ξεκινήσατε την ομιλία σας ότι οι Έλληνες ανησυχούν. Όντως υπάρχει διάχυτη ανησυχία και για τα εξωτερικά ζητήματα και για το μεταναστευτικό -προσφυγικό.

Η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που μας υποχρεώνει σε πιο συστηματική τους παρακολούθηση. Όμως στην κοινωνία υπάρχει και το αίσθημα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης.

Γι αυτό και η ΝΔ προηγείται με διπλάσια ποσοστά από το δικό σας κόμμα. Αλλά ξέχασα! Τι λέγατε πριν τις εκλογές; “Δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να χάσω εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκ稔.

Θα ξεκινήσω δίνοντας κάποιες απαντήσεις στα ζητήματα ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρώτο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μια μίζερη επικαιρότητα. Το διαπίστωσα με θλίψη επιστρέφοντας από το Παρίσι που είχα συναντήσεις με πρόεδρο Μακρόν.

Την ώρα που η χώρα επιστρέφει στις αγορές και αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης και υπάρχει πρωτοφανής διάθεση για επενδύσεις και η χώρα αποκτά αξιοπιστία και βαδίζει στον δρόμο προόδου πληγώνεται στο εσωτερικό από ποδοσφαιρική βεντέτα. Από μια επιχειρηματική αντιπαλότητα και μπαίνει στην συζήτηση με όρους γεωγραφίας.

Ας είμαστε ειλικρινείς. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα και καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα αντιμετωπiσει με θάρρος. Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μπούμε στην συζήτηση ποιος έκανε παρέα με ποιον. 

Ας αφήσουμε στην άκρη το τι γινόταν και επί δικών σας ημερών. Δεν μπορεί σήμερα η Ελλάδα να εγκλωβίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Να μην γίνει η ζώη ποδοσφαιρική αρένα. Να μην επιτρέψουμε μάχη συμφερόντων να σκεπάσει την μάχη που δίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για να προκόψει


Χθες η κυβέρνηση σε μια κίνηση καταλογής ψήφισε μια ρύθμιση για να καταλαγιστούν οι αντιδράσεις από μια γνωμοδότηση.

Η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί σε τιμωρία όχι όμως στην εξόντωσή της. Συμφωνείτε ή όχι με αυτή την διάταξη;

Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα.
epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε Live- Μητσοτάκης: Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4695610986654283846
item