Η γη των ΕΛ και ο λαξευμένος ναός της Kailasa στα σπήλαια Ellora

Η γη των ΕΛ και ο λαξευμένος ναός της Kailasa στα σπήλαια Ellora

Ο περίπλοκος ναός Kailasa, στη Μαχαράστρα της Ινδίας γοητεύει τους ερευνητές και τους τουρίστες εδώ και αιώνες. 

Η γιγαντιαία αυτή δομή φτιάχτηκε από ένα τεράστιο ενιαίο κομμάτι σκληρού βράχου σε μια σπηλιά της βουνοπλαγιάς, και αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό κομμάτι τέχνης στον κόσμο.


Άλλωστε οι αρχαίες κοινωνίες – σε όλο τον πλανήτη – ήταν εξαιρετικά προχωρημένες με γνώση που τους επέτρεπε να κόβουν ολόκληρα βουνά ή να χαράζουν τις δομές και να παραμείνουν σχεδόν άθικτα χιλιάδες χρόνια μετά τη δημιουργία τους.

Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι το κτίριο θα πρέπει να χρειάστηκε πάνω από δύο δεκαετίες για να χαραχθεί. Πολλά στοιχεία της κατασκευής όμως φέρνουν σε σύγχιση το μυαλό και θέτουν σε αμφισβήτηση κατά πόσο ο ναός πράγματι χτίστηκε από ανθρώπινο χέρι. 

Η ιστορία αναφέρει ότι οι Ινδουιστές δημιούργησαν το ναό στις σπηλιές Ellora (ΕΛ + όρα- δες τους ΕΛ), για να τιμήσουν τον θεό Σίβα , Κάι-(Απόλλωνα), προσπαθώντας να μιμηθούν το σπίτι του στο όρος Καιλάς στα βουνά των Ιμαλαΐων. 

Η περιοχή Καιλάς (η γη του Κάι) ήταν το μεγαλύτερο κέντρο των ΕΛ, το 33.000 π.Χ. όσο και των Νεφελίμ. Κατά τους πολέμους των θεών χτυπήθηκαν ανελέητα, όπως και κατά τον Eλληνο-ατλαντικό πόλεμο (9.500 π.Χ.)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ναός Kailasa είναι ο 16ος από τα 34 σπήλαια που κυριολεκτικά χαράχτηκαν μέσα από συμπαγή βράχο. Άλλα παρόμοια σπήλαια χρονολογούνται από το 300 π.Χ. 

Πολλοί αρχαιολόγοι διαφωνούν με την επίσημη τοποθέτηση,- ότι τα σπήλαια χτίστηκαν κάποια στιγμή γύρω στο πέμπτο και δέκατο αιώνα μ.Χ., υποδηλώνοντας ότι οι σπηλιές είναι κατά πολύ αρχαιότερες.

Ο τριώροφος ναός έχει διαστάσεις 81 μέτρα ύψος και 47 μέτρα πλάτος σχηματίζοντας καμπύλη U. Τα τεράστια πέτρινα γλυπτά κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων απεικονίζουν διάφορες Ινδουϊστικές θεότητες και οι δύο εσωτερικοί πυλώνες δείχνουν ιστορίες από το έπος του θεού Σίβα, όπως και μιας άλλης κύριας ινδουιστικής θεότητας- τον θεό Βίσνου.

Σχεδόν κάθε ίντσα της εσωτερικής δομής έχει ένα περίπλοκη σκάλισμα και είναι περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από τον Παρθενώνα της Αθήνας.

Στον πυθμένα του κεντρικού κτιρίου ένας πέτρινος στρατός τεραστίων ελεφάντων στηρίζει το ναό, και στο συγκρότημα του ναού περιλαμβάνεται επίσης ένας ψηλός στύλος 100 ποδιών.


Ο περίτεχνος αυτός ναός έμεινε στην αφάνεια μέχρι το 1682, όταν ο μουσουλμάνος βασιλιάς Mughal Aurangzeb, ο οποίος για μισό αιώνα αγωνιζόταν φανατικά να εξαλείψει από την Ινδία σχεδόν όλες τις θρησκείες και να κρατήσει τη δική του, διέταξε να καταστραφεί ο ναός και να διαγραφούν τα ίχνη του. 

Τρία χρόνια προσπαθούσαν χίλιοι άνδρες να διαλύσουν τον ναό Καιλάσα αλλά ο συμπαγής βράχος ήταν πολύ δύσκολο να κατεδαφιστεί.

Η σημερινή δομή είναι ως επί το πλείστον ένας μαύρος ηφαιστειακός βράχος, αλλά πίσω στο χρόνο κατασκευής του οι αρχιτέκτονες είχαν καλύψει τα γλυπτά με λευκό ασβεστοκονίαμα για να του δώσουν την ψευδαίσθηση του χιονιού. 

Αυτό έκανε το ναό να φαίνεται σαν να ήταν στα βουνά των Ιμαλαΐων και οι επισκέπτες ακόμη και σήμερα μπορούν να δουν κάποιες επιφάνειες καλυμμένες με λευκό σοβά.

Αυτά τα εκπληκτικά έργα τέχνης κρύβουν πολλά μυστικά. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια σανσκριτικές λέξεις στα γλυπτά που δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί και πιστεύουν ότι εάν μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο να ξεκλειδώσουν την κρυμμένη έννοια της γλώσσας, θα κάνουν τον ναό Kailasa, ένα από τα πιο πολύτιμα ιστορικά αντικείμενα στη Γη.

Ο ναός βέβαια είναι ζωντανή απόδειξη ότι πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, ο μοναδικός αρχαίος πολιτισμός των ΕΛ που εκτείνονταν από την Αμερική στην Ασία κατείχε την πιο εξελιγμένη τεχνολογία με απίστευτες γνώσεις σε όλους τους τομείς, όπως την αστρονομία,τη μηχανική και αρχιτεκτονική -κάτι που διαπιστώνουν και σύγχρονοι επιστήμονες της συμβατικής ιστορίας. Μέχρι και αγάλματα του Βούδα έχουν ελληνικούς χιτώνες και χαρακτηριστικά.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα σύμφωνα με τα σημερινά παραχαραγμένα ιστορικά δεδομένα : Πως κατάφεραν πριν από χιλιάδες χρόνια, οι αρχαίοι εργολάβοι να εξορύξουν υπερμεγέθης πέτρινους λίθους – μερικοί από αυτούς ζύγιζαν πάνω από 50 τόνους – να τις μεταφέρουν σε διάφορα εργοτάξια, να λαξεύσουν απίστευτα σκληρά πετρώματα όπως τον ανδεσίτη και να τοποθετήσουν μαζικά σε διάταξη τόσα μπλοκ, δημιουργώντας αυτό το γιγαντιαίο παζλ;

H.P. Blavatsky και ο Μ.Κ. Οι Dhavalikar είναι μερικοί από τους συγγραφείς που συμφωνούν στην άποψη ότι τα αρχαιότητα του μνημείου πηγαίνει πολύ πιο βαθιά στο χρόνο και ο Μ.Κ. Dhavalikar, Ινδός ιστορικός, και αρχαιολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Ellora», δηλώνει ότι τα ιερά και ο ναός Kailasa δεν είχαν ανασκαφεί ταυτόχρονα αλλά είναι αποτέλεσμα μιας κατασκευαστικής διαδικασίας που ανήκει σε διάφορες περιόδους. 

Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς δεν είναι τόσο η αρχαιότητα της κατασκευής αλλά, η απίστευτη ακρίβεια και ο σχεδιασμός τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έχτισαν και σμίλευσαν αυτά τα συναρπαστικά σπήλαια πριν από χιλιάδες χρόνια, σίγουρα δεν το έκαναν με απλά σφυριά, σμίλες και αξίνες.

Ο ναός θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους ναούς σπηλαίων στην Ινδία, κυρίως λόγω του μεγάλου μεγέθους του, της αρχιτεκτονικής και των γλυπτών. 

Οι αρχιτέκτονες ξεκίνησαν από την κορυφή του βουνού και εργάστηκαν προς τα κάτω για να χαράξουν τη δομή. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το όλο έργο χτίστηκε σε λιγότερο από 18 χρόνια, αλλά δεν έχουν κανένα παρόμοιο αρχείο για να συγκρίνουν μια τέτοια τερατώδη κατασκευή.

Η επίπονη διαδικασία απομάκρυνε περισσότερους από 200.000 τόνους ηφαιστειακής πέτρας. Μια διαδικασία που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, θα χρειαζόταν εκατοντάδες εργάτες να δουλεύουν αδιάκοπα όλο το 24ωρο τουλάχιστο 200 ημέρες, για να ανασκάψουν ολόκληρο τον χώρο. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα περίτεχνα γλυπτά σε όλη τη μονολιθική δομή.


Κρητικές σφραγίδες έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή του λιμανιού Γιάνγκ από ένα Ινδό αρχαιολόγο, αναζητώντας παλιούς ναούς βουδιστών στο Πακιστάν το 1922. 

Βρήκε έξι σφραγιδόλιθους με εικονογραφική ανάγλυφη παράσταση, που θυμίζουν σύμβολα από τον δίσκο της Φαιστού. Ο αρχαιολόγος Σ.Κ. Τσάττερς επίσης επιμένει στην αποίκηση της Ινδίας από τους προέλληνες του Αιγαίου.

Οι Ινδοί που κατοικούν στην Καλκούτα, πρώην μεγάλο κέντρο της Ινδίας στα χρόνια της αποίκησης από τους Άγγλους, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι αρχαίοι πρόγονοί τους έχουν έρθει από την Μινωϊκή Κρήτη πολύ πριν από τον Αλέξανδρο. 

Η Ελληνική επίδραση φαίνεται και στα πανάρχαια ινδικά έπη αλλά και από την ελληνική γραμματεία, που μιλάει για εκστρατείες του Διονύσου. Άλλωστε οι Έλληνες έμειναν γνωστοί με το πανάρχαιο όνομά τους «Σαβαρτζνάνα Γιαβάνα» (παντογνώστες Έλληνες).

Το όρος Kailash βρίσκεται στο οροπέδιο των μεγάλων βουνών των Ιμαλαΐων,σε υψόμετρο 22,028 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας στο δυτικό Θιβέτ . 

Η κορυφή της ισχυρής περιοχής των Ιμαλαΐων του όρους Kailash, περιβάλλεται από τον μεγάλο Brahmaputra στην Ανατολή, τον Ινδό ποταμό στο βορρά και τον μεγαλύτερο παραπόταμο του Γάγγη-Karnali στο νότο. 

Σύμφωνα με την θρησκευτική πίστη των Ινδουιστών, το όρος Kailash είναι η κατοικία του θεού Shiva και της συζύγου του Parvati, οπότε αυτή η κορυφή θεωρείται ως ο απώτερος προορισμός για την επίτευξη πνευματικής ειρήνης. 

Λέγεται μάλιστα ότι οι τέσσερις όψεις του όρους Kailash -(πυραμίδα του Κάι), αποτελούνται από lapis lazuli, ρουμπίνι, κρύσταλλο και χρυσό.

Το πάντοτε σκεπασμένο με χιόνι και πάγο όρος, είναι απόλυτα συμμετρικό και πυραμοειδές. Οι τέσσερις πλευρές του ταιριάζουν απόλυτα με τα 4 σημεία του ορίζοντα σχηματίζοντας μια φυσική σβάστικα, σύμβολο με τεράστια μυστικιστική δύναμη. 

Στον lνδουισμό ταυτίζεται με την πηγή των τεσσάρων ποταμών που εξαγνίζουν τον κόσμο: Τον Ινδό, το Σουτλεγ, το Γάγγη και το Βραχμαπούτρα. 

Το Καιλας ή Μερού αποτελεί έναν φυσικό ναό στη στέγη του κόσμου, την καρδιά της λατρευτικής παράδοσης, το επίκεντρο των κοσμικών δυνάμεων, τον άξονα που συνδέει τη γη με το σύμπαν και την ενέργεια του πλανήτη μας.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η ώρα, ταξιδεύει πολύ γρήγορα γύρω από το ιερό όρος Kailash, κάτι που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο σημείο του κόσμου. Οι προσκυνητές έχουν αναφέρει γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών και νυχιών μέσα σε 12 ώρες, που ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες κάτω από κανονικές συνθήκες. 

Σχεδόν κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει στην αναρρίχηση του ιερού βουνού γιατί το βουνό αλλάζει περίεργα τη θέση του στόχου, σε εκείνους που θέλουν να αναρριχηθούν. 

Πολλές αποστολές απέτυχαν να ανεβούν στην κορυφή της, του όρους Kailash γιατί αλλάζει τη θέση των γραμμών προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η γεωγραφική θέση του όρους Kailash λέγεται επίσης ότι είναι ο άξονας της Γης και έχει τη δυνατότητα τροφοδότησης όλων των ζωντανών όντων. 

Επιπλέον, η θέση του βρίσκεται σε συγχρονισμό με όλα τα άλλα αρχαία μνημεία του κόσμου και τους πόλους της Γης όπως για παράδειγμα σε μια ακριβή απόσταση 6666 χιλιομέτρων από το μνημείο του Stonehenge.

Αυτό το ιερό βουνό έχει δύο λίμνες, τη Mansarovar -τη Λίμνη του Θεού, (με γλυκό νερό) και την Rakshas Tal -τη διάβολο λίμνη,(αλμυρό νερό), που βρίσκονται δίπλα η μια στην άλλη και χωρίζονται μόνο από μια λεπτή χερσόνησο, για να δείχνουν τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού.


Σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία, η όμορφη, κυκλική λίμνη Μανσαροβάρ-Mansarovar με καθαρό γλυκό νερό, είναι η κατοικία της αγνότητας και η εικόνα της αρχικά ξεκίνησε στο μυαλό του Μπράχμα πριν την δημιουργήσει στη γη. 

Η λέξη προέρχεται από τα σανσκριτικά και είναι ένας συνδυασμός δύο λέξεων – manas (μυαλό) και sarovar (λίμνη).

Η λίμνη Mansarovar είναι δημοφιλής για την εξαιρετική της ομορφιά. Το χρώμα του νερού αλλάζει από το διαυγές μπλε γύρω από τις ακτές μέχρι το σμαραγδένιο πράσινο στο κέντρο. Αυτοί που μένουν κοντά στη λίμνη Mansarovar της περιοχής Καιλάς, φροντίζουν να κάνουν μια ιερή βουτιά και να πίνουν το ιερό νερό για να επιτύχουν πνευματική ειρήνη.

Δείτε και μερικά σχετικά βιντεάκια επί του θέματος:
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
The Mind Boggling Kailash Temple “A Gift To Earth?”
Kailasa temple || Mysterious Ellora Caves || INDIA ROADTRIP
Mount Kailash | The Unknown Truth
The unsolved Mystery of Mount Kailash that abodes to Lord Shiva
Δέσπω – el.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Η γη των ΕΛ και ο λαξευμένος ναός της Kailasa στα σπήλαια Ellora
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 2798898703859717246
item