Ήγουμενίτσα: H ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση

Ήγουμενίτσα: H ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας για το πρόβλημα που προέκυψε στο σχολείο με την ηλεκτροδότησή του και το οποίο οδήγησε τους μαθητές σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου, απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος.
Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κύριος διευθυντής το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά τις διακοπές του Πάσχα το 2019, όταν κάηκε ο μετασχηματιστής και τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Ενημερώθηκε άμεσα ο δήμος Ηγουμενίτσας που αντιμετώπισε προσωρινά το πρόβλημα συνδέοντας καλώδιο από το διπλανό κτήριο της μαθητικής εστίας με το ΕΠΑΛ για την ηλεκτροδότηση του σχολείου. 
Η πρόχειρη όμως, κατασκευή είχε σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές ρεύματος οι οποίες επηρέαζαν άμεσα την λειτουργία του σχολείου και ήταν επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του κάθε μαθητή. Παράλληλα, ο δήμος Ηγουμενίτσας ενημέρωσε ότι χρηματοδοτήθηκε μελέτη για την επίλυση του θέματος.
Με την έναρξη της παρούσας σχολικής χρονιάς η ΔΕΗ, στην οποία απευθύνθηκε το σχολείο ενημέρωσε ότι δεν προχώρησε σε εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, γιατί δεν της είχε καταβληθεί η σχετική δαπάνη.
Σε έγγραφες αναφορές του σχολείου οι απαντήσεις της ήταν μόνο προφορικές. Δύο μήνες πριν, λόγω αυξημένων αναγκών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος το πρόβλημα εντάθηκε και σήμερα, με την σχεδόν ανύπαρκτη ηλεκτροδότηση του σχολικού συγκροτήματος, έχει οξυνθεί τόσο, ώστε να παρουσιάζεται πρόβλημα για την λειτουργία του πανάκριβου σχολικού εξοπλισμού αλλά κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των μαθητών μας είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Καλεί πρωτίστως τον δήμο Ηγουμενίτσας, τη ΔΕΗ, ή όποιον άλλο αρμόδιο φορέα να προβεί άμεσα στην επίλυση του προβλήματος. 
Η γενναία χρηματοδότηση του κάθε σχολείου, η πυροπροστασία, η αντισεισμική του θωράκιση εξασφαλίζουν την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: H ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3572389573182743156
item